Hozzávalók
A tésztához
- 50 g szobahőmérsékletű vaj
- 80 g cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2 db tojás
- 50 g tejföl
- 1 csipet só
- 75 g liszt
- 20 g kakaópor
- 5 g sütőpor
A meggyréteghez
- 1 marék meggybefőtt
Az étcsokimousse-hoz
- 250 g étcsoki
- 600 ml hideg habtejszín
- 6 g zselatin
- 20 ml víz
A tetejére
- 100 g étcsoki
- 50 ml tejszín
A díszítéshez
- 200 ml hideg habtejszín
- 2 ek porcukor
- étcsoki
- pár szem meggy
Fekete-erdő mousse torta
Hozzávalók
A tésztához
- 50 g szobahőmérsékletű vaj
- 80 g cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2 db tojás
- 50 g tejföl
- 1 csipet só
- 75 g liszt
- 20 g kakaópor
- 5 g sütőpor
A meggyréteghez
- 1 marék meggybefőtt
Az étcsokimousse-hoz
- 250 g étcsoki
- 600 ml hideg habtejszín
- 6 g zselatin
- 20 ml víz
A tetejére
- 100 g étcsoki
- 50 ml tejszín
A díszítéshez
- 200 ml hideg habtejszín
- 2 ek porcukor
- étcsoki
- pár szem meggy
A tésztához a vajat a kétféle cukorral habosra keverjük, majd mehetnek bele a tojások és a tejföl. Egy tálban összekeverjük a sót a liszttel, a kakaóporral és a sütőporral. A tojásos részhez keverjük a lisztes keveréket és egy 22 cm-es, sütőpapírral bélelt tortaformába simítjuk a masszát. 180 fokos sütőben, tűpróbáig, kb. 25-30 percig sütjük, majd hagyjuk kihűlni. Mikor kihűlt, körbevágjuk a forma szélénél egy éles késsel, kivesszük a formából, megfordítjuk, hogy az alja kerüljön felülre, körben a forma szélére simítunk egy sütőpapírcsíkot, és visszakapcsoljuk a formát.
A meggyszemeket eloszlatjuk a kakaós piskóta tetején, sőt, át is kenhetjük egy réteg befőttlével a piskótát).
A mousse-hoz az étcsokit vízgőz fölött, egy edényben felolvasztjuk. A tejszínhabot kemény habbá verjük. A zselatint beleszórjuk a vízbe, hagyjuk kb. 2 percet állni, majd 4-5 mp-re mikróba rakjuk, hogy felolvadjon. A 3 anyagot összekeverjük, és a meggyszemekre simítjuk. Kb. 4 órára a hűtőbe tesszük a tortát.
A tetejére való csokirészhez a tejszínt jól felmelegítjük, leöntjük vele az összetördelt étcsokit, és ha felolvadt, egy átkeverés után eloszlatjuk a megdermedt mousse tetején. Visszarakjuk a hűtőbe kb. 30 percre, majd lekapcsoljuk a tortaforma szélét és lehúzzuk a sütőpapírréteget az oldaláról. Ha a csokiréteg is megdermedt, a díszítéshez való tejszínt habbá verjük, beleszórjuk a porcukrot, a süti tetejére kanalazzuk, amit reszelt csokival és pár szem meggyel díszítünk.
Ha tetszett a Fekete-erdő mousse torta receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!