Hozzávalók
A tésztához
- 120 g cukor
- 50 ml olaj
- 2 db tojás
- fél ek tejföl
- 130 ml tej
- 1 csomag vaníliás cukor
- 85 g liszt
- 40 g holland kakaópor
- 1 csipet só
- 6 g sütőpor
A csokikrémhez
- 400 ml habtejszín
- 400 g étcsoki
- 1 ek vaj
A meggyréteghez
- 500 g fagyasztott meggy
- 400 ml víz
- 20 g vaníliás pudingpor
- 4 ek cukor
- 3 db szegfűszeg
A habhoz
- 500 ml habtejszín
- 1 csomag habfixáló (10 g)
- 80 g porcukor
A díszítéshez
- 20 g étcsoki
Hozzávalók
A tésztához
- 120 g cukor
- 50 ml olaj
- 2 db tojás
- fél ek tejföl
- 130 ml tej
- 1 csomag vaníliás cukor
- 85 g liszt
- 40 g holland kakaópor
- 1 csipet só
- 6 g sütőpor
A csokikrémhez
- 400 ml habtejszín
- 400 g étcsoki
- 1 ek vaj
A meggyréteghez
- 500 g fagyasztott meggy
- 400 ml víz
- 20 g vaníliás pudingpor
- 4 ek cukor
- 3 db szegfűszeg
A habhoz
- 500 ml habtejszín
- 1 csomag habfixáló (10 g)
- 80 g porcukor
A díszítéshez
- 20 g étcsoki
A fekete-erdő szelet tésztájához egy robotgéppel habosra keverjük a cukrot az olajjal, majd beledolgozzuk a tojásokat, a tejfölt, a tejet és a vaníliás cukrot. A lisztet összevegyítjük a kakaóporral, a sóval és a sütőporral, majd összekeverjük a cukros-tojásos masszával.
A tésztát egy 20×30 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és 180 fokos sütőben kb. 30 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, majd a megsült tésztát kivesszük a tepsiből, hagyjuk kissé kihűlni, ezután kettévágjuk, hogy két vékony piskótalapot kapjunk. A csokikrémes réteghez a habtejszínt gyöngyözésig melegítjük, majd ráöntjük a kis darabokra tördelt csokira. Várunk 1-2 percet, míg a csoki megolvad, majd spatulával átkeverjük a masszát.
A meggyréteghez a meggyet egy közepes méretű lábasba tesszük, kevés vízben elkeverjük a pudingport, és ezt is beleöntjük a többi vízzel együtt. Hozzáadjuk a cukrot, a szegfűszeget, és folyamatosan kevergetve forrástól számítva kb. 1 percig főzzük. Kihalásszuk belőle a szegfűszeget, majd fóliával letakarjuk a tetejét, és hagyjuk szinte teljesen kihűlni. Az egyik tésztalapot megkenjük a csokis krémmel, majd jöhet a másik lap, amire a meggyes puding kerül. Hagyjuk összedermedni 3-4 órán át, majd felszeleteljük.
A fekete-erdő szelet befejezése
A tejszínt habbá verjük a habfixálóval, és amikor már kellően stabil, belekeverjük a porcukrot. Habzsákba szedjük, és kis gömböket nyomunk belőle a szeletek tetejére. A tejszínhab tetejét csokiforgáccsal díszítjük.
- Elkészítési idő: 60 perc
- Sütési idő: 30 perc
- Pihentetési idő: 3 óra
Ha tetszett a fekete-erdő szelet receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!