Hirdetés

Füstölt sonkás lencsés batyu

Hozzávalók

4 - 6
főre
+
1 - 2 fej hagyma
2 - 3 gerezd fokhagyma
200 g füstölt sonka
4 - 5 ek olaj
2 konzerv lencse (470 g)
1 ek szárított majoranna
só, bors
2 csomag leveles tészta
1 db tojás
1 tk sópehely
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Füstölt sonkás lencsés batyu

Ez egy nagyon egyszerű, de annál finomabb és laktatóbb húsvéti batyu, ami tökéletes reggeli, de húsvét utáni maradék mentésre is abszolút király!
Kipróbáltam, jóóó lett!
Hirdetés

Hozzávalók

4 - 6
főre
+
1 - 2 fej hagyma
2 - 3 gerezd fokhagyma
200 g füstölt sonka
4 - 5 ek olaj
2 konzerv lencse (470 g)
1 ek szárított majoranna
só, bors
2 csomag leveles tészta
1 db tojás
1 tk sópehely
Bevásárlólistához adom

A hagymát, fokhagymát apróra, a sonkát 1 x 1 cm-es kockára vágjuk, majd 5-10 perc alatt közepes lángon lepirítjuk az olajon. Hozzádobjuk a leszűrt, átmosott lencsét, majd megszórjuk a szárított majorannával, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, pirítjuk még 3-4 percig, majd hagyjuk hűlni.

Közben a leveles tésztát kiterítjük, teszünk rá a lencsés mixből, áthajtuk a mixen a tésztát, majd villával lenyomkodjuk a szélét. Megszurkáljuk a tetejét, lekenjük felvert tojással, és megszórjuk sópehellyel. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, és 180 fokra előmelegített sütőbe helyezzük 35-45 percre.

Ha tetszett a füstölt sonkás lencsés batyu receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások