Hirdetés

Füstölt sonkás lencsés batyu

Hozzávalók

4 - 6
főre
+
1 - 2 fej hagyma
2 - 3 gerezd fokhagyma
200 g füstölt sonka
4 - 5 ek olaj
2 konzerv lencse (470 g)
1 ek szárított majoranna
só, bors
2 csomag leveles tészta
1 db tojás
1 tk sópehely
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:

Hirdetés

Füstölt sonkás lencsés batyu

Ez egy nagyon egyszerű, de annál finomabb és laktatóbb húsvéti batyu, ami tökéletes reggeli, de húsvét utáni maradék mentésre is abszolút király!
Kipróbáltam, jóóó lett!
1
Hibát találtam
Hirdetés

Hozzávalók

4 - 6
főre
+
1 - 2 fej hagyma
2 - 3 gerezd fokhagyma
200 g füstölt sonka
4 - 5 ek olaj
2 konzerv lencse (470 g)
1 ek szárított majoranna
só, bors
2 csomag leveles tészta
1 db tojás
1 tk sópehely
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:


A hagymát, fokhagymát apróra, a sonkát 1 x 1 cm-es kockára vágjuk, majd 5-10 perc alatt közepes lángon lepirítjuk az olajon. Hozzádobjuk a leszűrt, átmosott lencsét, majd megszórjuk a szárított majorannával, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, pirítjuk még 3-4 percig, majd hagyjuk hűlni.

Közben a leveles tésztát kiterítjük, teszünk rá a lencsés mixből, áthajtuk a mixen a tésztát, majd villával lenyomkodjuk a szélét. Megszurkáljuk a tetejét, lekenjük felvert tojással, és megszórjuk sópehellyel. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, és 180 fokra előmelegített sütőbe helyezzük 35-45 percre.

Ha tetszett a füstölt sonkás lencsés batyu receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások