Hozzávalók
- 800 g krumpli
- 170 - 180 g liszt
- 2 fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 60 g sertészsír
- só, bors
A tálaláshoz
- tejföl
Ganca
Hozzávalók
- 800 g krumpli
- 170 - 180 g liszt
- 2 fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 60 g sertészsír
- só, bors
A tálaláshoz
- tejföl
Ganca, gánica vagy dödölle – mindenki máshogy nevezi, de ugyanazt jelenti: egy egyszerű, laktató kaját.
A krumplit sós vízben puhára főzzük, majd a főzővíz felét leöntjük, a maradékkal pedig krumplipüré-állagúra törjük a burgonyát. Beleszórjuk a lisztet, és folyamatos kevergetés mellett, alacsony lángon, hosszasan, 10-15 percig „pöfögtetjük”, hogy a liszt kellő hőkezelést kapjon.
A hagymát és a fokhagymát felaprítjuk, és egy serpenyőben a zsíron, sózva, borsozva megdinszteljük, majd zsírozott vagy olajozott kanállal nagy galuskákat szaggatunk bele a krumplis masszából. Lehetőség szerint minden oldalát erősen átpirítjuk, majd tejföllel tálaljuk.
Ha tetszett a ganca receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!