Hozzávalók
- 120 g köles
- só
- 80 g bolti sült gesztenye
- 1 fej vöröshagyma (120 g)
- 3 - 4 gerezd fokhagyma
- 1 csokor petrezselyem
- 500 g darált pulykacomb
- 2 db tojás
- 1 tk durvára őrölt fekete bors
- 2 tk fűszerpaprika
- 1 tk morzsolt majoranna
- 40 g olívaolaj
Gesztenyés pulykavagdalt
Hozzávalók
- 120 g köles
- só
- 80 g bolti sült gesztenye
- 1 fej vöröshagyma (120 g)
- 3 - 4 gerezd fokhagyma
- 1 csokor petrezselyem
- 500 g darált pulykacomb
- 2 db tojás
- 1 tk durvára őrölt fekete bors
- 2 tk fűszerpaprika
- 1 tk morzsolt majoranna
- 40 g olívaolaj
A gesztenyés pulykavagdalt elkészítéséhez kimérünk 250 ml vizet egy gyorsforralóba, hozzáadunk 1 mokkáskanál sót, beleszórjuk a kölest, és felforraljuk. Alacsony fokozaton 10 percig főzzük fedő alatt, majd még 10 percig 1-es fokozaton, ezután félretesszük kihűlni.
A gesztenye felét kb. 2 cm-es kockákra vágjuk, a másik felét morzsalékosra nyomjuk a kés lapjával. A vöröshagymát finomra vágjuk, a fokhagymát vékony szeletekre, a petrezselymet pedig a szárával együtt felaprítjuk. Minden mehet egy tálba a darált hússal, hozzáadjuk a kölest, a felütött tojásokat, a fűszereket és az olívaolajat is, majd alaposan összekeverjük. A masszát henger alakúra formázzuk, áttesszük egy sütőpapírral borított tepsire, majd 160 fokra előmelegített sütőbe tesszük 30 percre, ezután a hőmérsékletet 180 fokra emeljük, és további 30 perc alatt készre sütjük. Még melegen tálaljuk.
Elkészítési idő: kb. 30 perc
Sütési idő: 60 perc
Ha tetszett a recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon!