A gombás rakott tészta elkészítéséhez először az olajat felhevítjük egy lábasban, majd alaposan lepirítjuk benne a finomra aprított vöröshagymát, a zúzott fokhagymát és a felkockázott paradicsomot.
Hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, a pritaminpaprika-krémet, a fűszereket, sózzuk, borsozzuk, majd belekeverjük a felszeletelt gombát, és 10-12 percig pirítjuk. Ezután felöntjük a borral és megvárjuk, amíg közepes lángon, 6-7 perc alatt elpárolog belőle az alkohol. Mehet hozzá a víz is, és további 20 percig főzzük.
Közben a tésztát al dentére főzzük sós, lobogó vízben, kb. 8 perc alatt. Leszűrjük, és miután elkészült a gombapörkölt, belekeverjük a tésztát.
Ezt a keveréket egy nagy tepsibe kanalazzuk, a tetejét megkenjük egy jó nagy adag tejföllel és reszelünk rá bőőőőőőőven parmezánt.
180 fokra előmelegített sütőbe dobjuk 25 percre, majd egyből tálalhatjuk is.

- Elkészítési idő: 60 perc
- Sütési idő: 25 perc