Hozzávalók
- 2 ek sertészsír
- 4 szelet sertéskaraj (200 g/szelet)
- só, bors
- 200 ml víz
- 500 g csiperkegomba
- 1 tk őrölt kakukkfű
- 2 gerezd fokhagyma
- 800 g tejföl
- 2 tk mustár
- 1 csokor friss petrezselyem
A tésztához
- 360 g szarvacskatészta
- só
A tálaláshoz
- 1 mk fűszerpaprika
Gombás szelet
Hozzávalók
- 2 ek sertészsír
- 4 szelet sertéskaraj (200 g/szelet)
- só, bors
- 200 ml víz
- 500 g csiperkegomba
- 1 tk őrölt kakukkfű
- 2 gerezd fokhagyma
- 800 g tejföl
- 2 tk mustár
- 1 csokor friss petrezselyem
A tésztához
- 360 g szarvacskatészta
- só
A tálaláshoz
- 1 mk fűszerpaprika
A gombás szelet elkészítéséhez 1 evőkanál zsírt hevítünk egy minél szélesebb serpenyőben. A húsokat kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, és közepesen erős hőfokon oldalanként 2-2 perc alatt körbepirítjuk a szeleteket. Miután szép barna kérget kaptak a húsok, felöntjük a vízzel és fedő alatt 3 percig pároljuk, majd levesszük a fedőt és addig hőkezeljük így a húst, amíg az összes folyadék el nem párolog. Ezután a húsokat kivesszük és félretesszük.
A zsiradékot pótoljuk az edényben, rátesszük a szeletekre vágott gombát és erős hőfokon 1-2 percig pirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, ízesítjük a kakukkfűvel, a zúzott fokhagymával, majd közepes hőfokon további 1 percig pirítjuk. Hozzáadjuk a tejfölt és a mustárt, és elkeverjük. A hússzeleteket visszatesszük a serpenyőbe, lehetőleg úgy, hogy a hús kerüljön alulra. Hozzáadjuk a finomra vágott petrezselymet és 1 perc alatt összeforraljuk.
A tésztát bő, sós, lobogó vízben a csomagoláson feltüntetett idő alatt készre főzzük, majd leszűrjük és a raguval tálaljuk, a tetejét pedig megszórjuk fűszerpaprikával.
- Elkészítési idő: 40 perc
Ha tetszett a gombás szelet receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!
Sokan vagyunk úgy vele, hogy néha rákívánkozunk egy tisztességes méretű hússzeletre. Szerencsére az SK oldalán rengeteg olyan receptet találtok, amikben igazán fullos húsok vannak. Ha igazi ragadozók vagytok, akkor ajánljuk figyelmetekben a Húst hússal rovatunkat, de a biztonság kedvéért mi is válogattunk nektek néhány receptet.
Fehérboros lassan sült nyúlcomb tormás habmártással