Megúszós kaják

Hagymás-mustároscsirkecombsütőben

Hagymás-mustáros csirkecomb sütőben

Hozzávalók
8 db
csirkefelsőcomb
0.5 tk
őrölt bors
2 - 3 fej
hagyma
1 csapott ek
keményítő
2 - 3 ek
mustár
2 gerezd
fokhagyma
100 g
vaj
1 csokor
petrezselyem
500 ml
tejszín

Elkészítés

De a csirkecomb sütőben elkészítve nem csak 2. randis kaja lehet, hanem szinte bármikor megcsinálhatjátok, ha valami nagyon krémesre és szószosra vágytok. A combokat sózzuk, borsozzuk, majd egy jénaiba tesszük. A hagymát szeletekre vágjuk, és rászórjuk a húsra.

1 dl tejszínben csomómentesre keverjük a keményítőt és a mustárt, majd hozzáöntjük a többi tejszínhez. Belenyomjuk a fokhagymát, és alaposan elkeverjük a mártást. Leöntjük vele a húst, és az egészet 180 fokra előmelegített sütőben, alufóliával lefedve kb. 30 percig sütjük, amíg a hús megpuhul, majd kivesszük a sütőből, levesszük az alufóliát, és a tetejére tesszük a kb. 2 centis kockákra vágott vajat. Visszatesszük a sütőbe, és fólia nélkül további 25-30 percig sütjük. Kivesszük a sütőből a húst, megszórjuk frissen aprított petrezselyemmel, és rizzsel tálaljuk. Rizsfőzéshez tippeket egyébként itt találsz. ;)  

Egy tipp, ha esetleg kitúrósodna a tejszín: vegyük ki a tepsiből a húst és a hagymát, a visszamaradt tejszínt tegyük egy magasabb pohárba vagy lábasba, és egy botmixerrel keverjük át. Így újra szépen összeáll majd a tejszín. 

Hagymás-mustáros csirkecomb
Hagymás-mustáros csirkecomb sütőben

Ezek a csirkecomb receptek is érdekelhetnek:

Tejszínes-mustáros csirkecombok

Lecsós csirkecombok

www.streetkitchen.hu

Ki ne szeretné azokat az ételeket, amelyek mellett nem kell órákat állni és a mosatlan edények száma is elenyésző, mégis nagyon finom? Mivel elég sok hagyma van ebben az ételben, nem biztos, hogy az első randin ezzel kellene próbálkoznod, de a másodikon a helyedben én már biztos bevetném. :)

Hozzávalók

4 főre
8 db
csirkefelsőcomb
0.5 tk
őrölt bors
2 - 3 fej
hagyma
1 csapott ek
keményítő
2 - 3 ek
mustár
2 gerezd
fokhagyma
100 g
vaj
1 csokor
petrezselyem
500 ml
tejszín

De a csirkecomb sütőben elkészítve nem csak 2. randis kaja lehet, hanem szinte bármikor megcsinálhatjátok, ha valami nagyon krémesre és szószosra vágytok. A combokat sózzuk, borsozzuk, majd egy jénaiba tesszük. A hagymát szeletekre vágjuk, és rászórjuk a húsra.

1 dl tejszínben csomómentesre keverjük a keményítőt és a mustárt, majd hozzáöntjük a többi tejszínhez. Belenyomjuk a fokhagymát, és alaposan elkeverjük a mártást. Leöntjük vele a húst, és az egészet 180 fokra előmelegített sütőben, alufóliával lefedve kb. 30 percig sütjük, amíg a hús megpuhul, majd kivesszük a sütőből, levesszük az alufóliát, és a tetejére tesszük a kb. 2 centis kockákra vágott vajat. Visszatesszük a sütőbe, és fólia nélkül további 25-30 percig sütjük. Kivesszük a sütőből a húst, megszórjuk frissen aprított petrezselyemmel, és rizzsel tálaljuk. Rizsfőzéshez tippeket egyébként itt találsz. ;)  

Egy tipp, ha esetleg kitúrósodna a tejszín: vegyük ki a tepsiből a húst és a hagymát, a visszamaradt tejszínt tegyük egy magasabb pohárba vagy lábasba, és egy botmixerrel keverjük át. Így újra szépen összeáll majd a tejszín. 

Hagymás-mustáros csirkecomb
Hagymás-mustáros csirkecomb sütőben

Ezek a csirkecomb receptek is érdekelhetnek:

Tejszínes-mustáros csirkecombok

Lecsós csirkecombok

Ha tetszett a Hagymás-mustáros csirkecomb sütőben receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept