Ragulevesek

Joghurtos-tárkonyoscsirkeraguleves

Joghurtos-tárkonyos csirkeraguleves

Hozzávalók
150 g
hagyma
3 gerezd
fokhagyma
150 g
konzerv csicseriborsó
20 g
kókuszolaj
200 ml
fehérbor
100 g
natúr joghurt
1 l
alaplé
150 g
csirkemellfilé
50 g
sárgarépa
50 g
fehérrépa
50 g
édesburgonya
100 g
gomba
50 g
borsó
só, bors
1 csokor
petrezselyem
3 - 4 szál
tárkony

Elkészítés

A tárkonyos csirkeraguleves elkészítéséhez a félfőre vágott hagymát, a felszeletelt fokhagymát és a lecsepegtetett csicseriborsót 5-6 perc alatt átpirítjuk a kókuszolajon, majd felöntjük a fehérborral, és a negyedére forraljuk. Ezután hozzáadjuk a joghurtot és az alaplevet, majd felforraljuk, és egy botmixerrel vagy turmixgéppel krémesre turmixoljuk.

Beletesszük a felkockázott, enyhén sózott csirkemellet, a felkarikázott répát és fehérrépát, a felkockázott édesburgonyát, a felszeletelt gombát és a borsót, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd addig rotyogtatjuk, amíg össze nem főtt az egész (nagyjából 20 perc). Amikor puhára főtt minden, beleszórjuk a finomra vágott petrezselymet és tárkonyt, és tálalhatjuk is.

Joghurtos-tárkonyos csirkeraguleves
Joghurtos-tárkonyos csirkeraguleves
  • Elkészítési idő: kb. 35 perc

Ezek a levesreceptek is érdekelhetnek a Street Kitchen oldaláról:

Nyírségi gombócleves csirkével

Tántorgó kakasraguleves

Aranyló kacsahúsleves házi gyufatésztával

www.streetkitchen.hu

Személy szerint kidobtam a konyhámból a cukrot és lisztet. Szinte minden esetben le lehet cserélni ezeket az alapanyagokat egészségesebb verzióra. Így történt ez ebben az esetben is, hiszen csicseriborsót használtam sűrítőanyagként.

Hozzávalók

4 főre
150 g
hagyma
3 gerezd
fokhagyma
150 g
konzerv csicseriborsó
20 g
kókuszolaj
200 ml
fehérbor
100 g
natúr joghurt
1 l
alaplé
150 g
csirkemellfilé
50 g
sárgarépa
50 g
fehérrépa
50 g
édesburgonya
100 g
gomba
50 g
borsó
só, bors
1 csokor
petrezselyem
3 - 4 szál
tárkony

A tárkonyos csirkeraguleves elkészítéséhez a félfőre vágott hagymát, a felszeletelt fokhagymát és a lecsepegtetett csicseriborsót 5-6 perc alatt átpirítjuk a kókuszolajon, majd felöntjük a fehérborral, és a negyedére forraljuk. Ezután hozzáadjuk a joghurtot és az alaplevet, majd felforraljuk, és egy botmixerrel vagy turmixgéppel krémesre turmixoljuk.

Beletesszük a felkockázott, enyhén sózott csirkemellet, a felkarikázott répát és fehérrépát, a felkockázott édesburgonyát, a felszeletelt gombát és a borsót, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd addig rotyogtatjuk, amíg össze nem főtt az egész (nagyjából 20 perc). Amikor puhára főtt minden, beleszórjuk a finomra vágott petrezselymet és tárkonyt, és tálalhatjuk is.

Joghurtos-tárkonyos csirkeraguleves
Joghurtos-tárkonyos csirkeraguleves
  • Elkészítési idő: kb. 35 perc

Ezek a levesreceptek is érdekelhetnek a Street Kitchen oldaláról:

Nyírségi gombócleves csirkével

Tántorgó kakasraguleves

Aranyló kacsahúsleves házi gyufatésztával

Ha tetszett a Joghurtos-tárkonyos csirkeraguleves receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept