Hozzávalók
A krémekhez
- 500 ml víz
- 1 filter fekete tea
- 5 ek méz
- 30 ml barna rum
- 100 g étcsoki
- 5 tojás
- 100 g cukor
- 10 g Bourbon vaníliás cukor
- 1 l tej
- 100 g liszt
- 30 g kakaópor
- 50 g darált dió
A rétegezéshez
- 250 g babapiskóta
- 50 g mazsola
- 20 g durvára vágott dió
- 1 ek kakópor
A tálaláshoz
- 200 ml habtejszín
- 1 tk cukor
Hozzávalók
A krémekhez
- 500 ml víz
- 1 filter fekete tea
- 5 ek méz
- 30 ml barna rum
- 100 g étcsoki
- 5 tojás
- 100 g cukor
- 10 g bourbon vaníliás cukor
- 1 l tej
- 100 g liszt
- 30 g kakaópor
- 50 g darált dió
A rétegezéshez
- 250 g babapiskóta
- 50 g mazsola
- 20 g durvára vágott dió
- 1 ek kakópor
A tálaláshoz
- 200 ml habtejszín
- 1 tk cukor
A csokiöntethez leforrázzuk a fekete teát, ha kicsit hűlt, elkeverjük benne a mézet és a rumot, majd beleáztatjuk a mazsolát, ami majd a rétegek közé kerül. Ha kihűlt, leszűrjük. Vízgőz felett felolvasztjuk a csokit, és hozzáadunk annyi rumos teát, hogy sűrű mártás állaga legyen. (A maradék rumos teára még szükség lesz, a babapiskóták mártogatásához.)
A tojások sárgáját a cukor felével és a vaníliás cukorral habosra keverjük, a cukor másik felével a tojásfehérjéből kemény habot verünk. A tejet felmelegítjük, a cukros tojássárgájához folyamatos keverés közben hozzáadunk 200 ml meleg tejet, majd a lisztet csomómentesre keverjük benne. Beleöntjük a maradék tejet, és vízgőz fölött krémesre sűrítjük. Ha langyosra hűlt, hozzákeverjük a tojáshabot, majd 3 részre osztjuk a krémet. A krém egyik részét meghagyjuk vaníliásra, a másikban elkeverjük a kakaóport, a harmadikban pedig a darált diót.
Egy magas falú tál aljában eloszlatjuk a diós krémet, megszórjuk az aprított dióval, majd a babapiskóták felét a maradék rumos teába mártva, sorban egymás mellé tesszük. Jöhet a csokis krémréteg, erre rászórjuk a mazsolát, majd jöhet a maradék rumos teába áztatott babapiskóta. A tetején eloszlatjuk a vaníliás krémet, amit megszórunk kakaóporral. Legalább fél napra hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.
A tejszínt a cukorral habosra verjük, a desszertet a csokiöntettel és tejszínhabbal tálaljuk.
- Előkészítési idő: 10 perc
- Elkészítési idő: 30 perc
- Pihentetés: 12 óra
- Összesen: 40 perc+ pihentetés
Ha tetszett a kamu somlói galuska receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!