Hozzávalók
- 1 ½ kg krumpli
- só, bors
- 80 g vaj
- 2 db tojás sárgája
- 2 ek étolaj
- 500 g darált marhahús
- ½ fej vöröshagyma (130g/fej)
- 2 gerezd fokhagyma
- 100 g sárgarépa
- 200 g fagyasztott zöldborsó
- 100 g friss kelbimbó
- 500 ml zöldségalaplé
- 200 g passata
- 100 g cheddar sajt
Hozzávalók
- 1 ½ kg krumpli
- só, bors
- 80 g vaj
- 2 db tojás sárgája
- 2 ek étolaj
- 500 g darált marhahús
- ½ fej vöröshagyma (130g/fej)
- 2 gerezd fokhagyma
- 100 g sárgarépa
- 200 g fagyasztott zöldborsó
- 100 g friss kelbimbó
- 500 ml zöldségalaplé
- 200 g passata
- 100 g cheddar sajt
A kelbimbós pásztorpite elkészítéséhez a krumplit megpucoljuk, kis kockákra vágjuk és sós vízben puhára főzzük. Leszűrjük, áttörjük és belekeverjük a vajat,tojás sárgáját a sót és a borsot.
A raguhoz az olajon fehéredésig pirítjuk a marhát, majd rárakjuk az apróra vágott hagymát, fokhagymát és répát, sózzuk, borsozzuk és alaposan lepirítjuk. Mehet bele a borsó, a négy cikkbe vágott kelbimbó, az alaplé és a passata, majd 15 percig főzzük.
Egy 20 x 30 cm-es tepsi aljába szedjük a kész ragut, rányomkodjuk a habzsákba töltött krumplipürét, megszórjuk a kis kockákra vágott sajttal és 220 fokra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt megsütjük. A végén kicsit meggrillezhetjük a tetejét, és kész is.
Elkészítési idő: 30 perc
Sütési idő: 25-30 perc
Ha tetszett a kelbimbós pásztorpite receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon!