Tészták

Kínaipirítotttészta

Kínai pirított tészta

Hozzávalók
250 g
spagetti
4 - 5 ek
olívaolaj
1 szál
sárgarépa
(kb. 200 g / szál)
1 db
pak choi
(kb. 200 g / db)
1 szál
újhagyma
200 g
csirkemellfilé
2 db
tojás
2 ek
szójaszósz
1 ek
osztrigaszósz
0.5 ek
fekete rizsecet

Elkészítés

A kínai pirított tészta elkészítését a tésztafőzéssel kezdjük. Ehhez egy fazékban felteszünk forrni sós vizet, és 9 perc alatt al dentére főzzük a tésztát. Leszűrjük, meglocsoljuk 1-2 ek olívaolajjal, mert nem szeretnénk, ha összeragadna, és hideg vízzel átöblítjük, majd kiterítve egy tálcára tesszük, hogy kicsit lehűtsük. 

A sárgarépát vékony szeletekre vágjuk, majd a szeleteket felcsíkozzuk. A pak choi végét levágjuk, majd széltében felszeleteljük, azaz felcsíkozzuk. Az újhagymát elfelezzük, majd vékony szeletekre vágjuk. A csirkemellet vékony csíkokra vágjuk. Csirkehús helyett használhatunk rákot, darált sertés- vagy marhahúst is. 

Egy tálban a tojásokat simára keverjük, enyhén sózzuk, majd egy erős lángon hevített wokserpenyőbe 1 ek olívaolajat öntünk. Beletesszük a felvert tojást, hogy egy omlettet készítsünk belőle. Amikor kezd szilárdulni a tojás, kisebb darabokra törjük, majd kivesszük a wokból, és félretesszük.

A forró wokban 2 ek olívaolajat melegítünk, és beledobjuk a csirkemellet. Amikor kicsit fehéredik a hús, hozzáadjuk az újhagymát, és 1-2 perc után a répát és a pak choi-t is. Közepes fokozaton összepirítjuk őket, majd beletesszük a tésztát, a világos szójaszószt, az osztrigaszószt és 1 tk sót szórunk bele, majd salátakeverővel lazán összekeverjük a wok tartalmát. Ha kaptok sötét szójaszószt, azzal erősebben be lehet színezni a tésztát. 

A csirkés kínai tészta tálalása:

Ezután beletesszük a darabokra tört omlettet, és összekeverjük. Miután levettük a tűzhelyről, hozzáadjuk a rizsecetet, és kész is a pirított tésztánk.

Kínai pirított tészta recept
Kínai pirított tészta (Fotó: Street Kitchen)
  • Előkészítési idő: 15 perc
  • Elkészítési idő: 15 perc
  • Összesen: 30 perc

A csirkés kínai tészta csak a kezdet! Ezeket az ázsiai tésztákat se hagyd ki:

Csípős-savanyú pirított üvegtészta kínai kellel

Szingapúr noodles kínai BBQ sertéssel

Zöldséges-csirkés chow mein – kínai zöldséges tészta csirkemellel

www.streetkitchen.hu

A kínai pirított tészta itthon is egy mindennapi étellé vált, nem beszélve arról, hogy millióféleképpen lehet elkészíteni. Szerintem a kínai sült tészta titka a tésztaválasztásban és a főzési időben rejlik. Ezt a receptet akár egy kezdő konyhatündér is el tudja készíteni!

Hozzávalók

2 főre
250 g
spagetti
4 - 5 ek
olívaolaj
1 szál
sárgarépa
(kb. 200 g / szál)
1 db
pak choi
(kb. 200 g / db)
1 szál
újhagyma
200 g
csirkemellfilé
2 db
tojás
2 ek
szójaszósz
1 ek
osztrigaszósz
0.5 ek
fekete rizsecet

A kínai pirított tészta elkészítését a tésztafőzéssel kezdjük. Ehhez egy fazékban felteszünk forrni sós vizet, és 9 perc alatt al dentére főzzük a tésztát. Leszűrjük, meglocsoljuk 1-2 ek olívaolajjal, mert nem szeretnénk, ha összeragadna, és hideg vízzel átöblítjük, majd kiterítve egy tálcára tesszük, hogy kicsit lehűtsük. 

A sárgarépát vékony szeletekre vágjuk, majd a szeleteket felcsíkozzuk. A pak choi végét levágjuk, majd széltében felszeleteljük, azaz felcsíkozzuk. Az újhagymát elfelezzük, majd vékony szeletekre vágjuk. A csirkemellet vékony csíkokra vágjuk. Csirkehús helyett használhatunk rákot, darált sertés- vagy marhahúst is. 

Egy tálban a tojásokat simára keverjük, enyhén sózzuk, majd egy erős lángon hevített wokserpenyőbe 1 ek olívaolajat öntünk. Beletesszük a felvert tojást, hogy egy omlettet készítsünk belőle. Amikor kezd szilárdulni a tojás, kisebb darabokra törjük, majd kivesszük a wokból, és félretesszük.

A forró wokban 2 ek olívaolajat melegítünk, és beledobjuk a csirkemellet. Amikor kicsit fehéredik a hús, hozzáadjuk az újhagymát, és 1-2 perc után a répát és a pak choi-t is. Közepes fokozaton összepirítjuk őket, majd beletesszük a tésztát, a világos szójaszószt, az osztrigaszószt és 1 tk sót szórunk bele, majd salátakeverővel lazán összekeverjük a wok tartalmát. Ha kaptok sötét szójaszószt, azzal erősebben be lehet színezni a tésztát. 

A csirkés kínai tészta tálalása:

Ezután beletesszük a darabokra tört omlettet, és összekeverjük. Miután levettük a tűzhelyről, hozzáadjuk a rizsecetet, és kész is a pirított tésztánk.

Kínai pirított tészta recept
Kínai pirított tészta (Fotó: Street Kitchen)
  • Előkészítési idő: 15 perc
  • Elkészítési idő: 15 perc
  • Összesen: 30 perc

A csirkés kínai tészta csak a kezdet! Ezeket az ázsiai tésztákat se hagyd ki:

Csípős-savanyú pirított üvegtészta kínai kellel

Szingapúr noodles kínai BBQ sertéssel

Zöldséges-csirkés chow mein – kínai zöldséges tészta csirkemellel

Ha tetszett a Kínai pirított tészta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Tésztapárosító infografika - Gyermelyi

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept