A kínai pirított tészta elkészítését a tésztafőzéssel kezdjük. Ehhez egy fazékban felteszünk forrni sós vizet, és 9 perc alatt al dentére főzzük a tésztát. Leszűrjük, meglocsoljuk 1-2 ek olívaolajjal, mert nem szeretnénk, ha összeragadna, és hideg vízzel átöblítjük, majd kiterítve egy tálcára tesszük, hogy kicsit lehűtsük.
A sárgarépát vékony szeletekre vágjuk, majd a szeleteket felcsíkozzuk. A pak choi végét levágjuk, majd széltében felszeleteljük, azaz felcsíkozzuk. Az újhagymát elfelezzük, majd vékony szeletekre vágjuk. A csirkemellet vékony csíkokra vágjuk. Csirkehús helyett használhatunk rákot, darált sertés- vagy marhahúst is.
Egy tálban a tojásokat simára keverjük, enyhén sózzuk, majd egy erős lángon hevített wokserpenyőbe 1 ek olívaolajat öntünk. Beletesszük a felvert tojást, hogy egy omlettet készítsünk belőle. Amikor kezd szilárdulni a tojás, kisebb darabokra törjük, majd kivesszük a wokból, és félretesszük.
A forró wokban 2 ek olívaolajat melegítünk, és beledobjuk a csirkemellet. Amikor kicsit fehéredik a hús, hozzáadjuk az újhagymát, és 1-2 perc után a répát és a pak choi-t is. Közepes fokozaton összepirítjuk őket, majd beletesszük a tésztát, a világos szójaszószt, az osztrigaszószt és 1 tk sót szórunk bele, majd salátakeverővel lazán összekeverjük a wok tartalmát. Ha kaptok sötét szójaszószt, azzal erősebben be lehet színezni a tésztát.
A csirkés kínai tészta tálalása:
Ezután beletesszük a darabokra tört omlettet, és összekeverjük. Miután levettük a tűzhelyről, hozzáadjuk a rizsecetet, és kész is a pirított tésztánk.

- Előkészítési idő: 15 perc
- Elkészítési idő: 15 perc
- Összesen: 30 perc
A csirkés kínai tészta csak a kezdet! Ezeket az ázsiai tésztákat se hagyd ki:
Csípős-savanyú pirított üvegtészta kínai kellel
Szingapúr noodles kínai BBQ sertéssel
Zöldséges-csirkés chow mein – kínai zöldséges tészta csirkemellel