Hozzávalók
- 200 g vermicelli rizstészta
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 cm-es friss gyömbér
- 1 db piros kaliforniai paprika
- 1 db chilipaprika
- 100 g garnéla
- olaj
A szószhoz
- 2 ek szójaszósz
- 1 ek mirin
- 2 tk curry por
- 1 tk barnacukor
- 1 mk őrölt fehérbors
A BBQ sertéshez
- 1 db sertésszűz 300-400 g
- 2 tk barna cukor
- 50 g méz
- 50 g hoisin szósz
- 2 ek sötét szójaszósz
- 2 ek sima szójaszósz
- 1 tk olaj
- 1 mk kínai ötfűszer keverék
- ½ db lime leve
Hozzávalók
- 200 g vermicelli rizstészta
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 cm-es friss gyömbér
- 1 db piros kaliforniai paprika
- 1 db chilipaprika
- 100 g garnéla
- olaj
A szószhoz
- 2 ek szójaszósz
- 1 ek mirin
- 2 tk curry por
- 1 tk barnacukor
- 1 mk őrölt fehérbors
A BBQ sertéshez
- 1 db sertésszűz 300-400 g
- 2 tk barna cukor
- 50 g méz
- 50 g hoisin szósz
- 2 ek sötét szójaszósz
- 2 ek sima szójaszósz
- 1 tk olaj
- 1 mk kínai ötfűszer keverék
- ½ db lime leve
A sertéshez a hús kivételével a többi hozzávalót egy keverőtálban összekeverjük. Ebben pácoljuk a húst 1 órán keresztül vagy egy éjszakán át. Ha letelt az idő, a húst kiszedjük egy sütőpapírral kibélelt tepsire és 180 fokra előmelegített sütőben 40 perc alatt megsütjük úgy, hogy 10 percenként a páccal megkenjük. Ha megsült, félretesszük.
A vermicelli tésztát 4 perc alatt sós vízben megfőzzük, és leszűrjük. Egy magasfalú serpenyőben 2 ek olajon 2-3 percig pirítjuk az apróra vágott chilit, fokhagymát és gyömbért. Belerakjuk a felszeletelt hagymát és ha üvegesre párolódott, a felszeletelt paprikát is. 2 perc múlva a garnéla következik. Ha szép rózsaszínű lett, beleöntjük a szószt, a tésztát és a felszeletelt BBQ sertést is. Alaposan átforgatjuk és kész is.
Ha tetszett a Szingapúr noodles receptje, csekkoljátok a videóinkat is, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!