Hirdetés

Zöldséges-csirkés chow mein - 20 perces tésztavacsi

Hozzávalók

2
főre
+
250 g csirkemell
200 g kínai tészta
2 gerezd fokhagyma
2 cm-es friss gyömbér
1 db kis piros chili
1 szál sárgarépa
150 g lilakáposzta
150 g fagyasztott zöldbab
olaj

A csirke bepácolásához

2 gerezd fokhagyma lereszelve
1 cm-es friss gyömbér lereszelve
1 tk szójaszósz
1 tk keményítő
1 tk szezámolaj
1 tk olaj

A szószhoz

200 ml víz
3 ek osztrigaszósz
2 ek sötét szójaszósz
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Zöldséges-csirkés chow mein - 20 perces tésztavacsi

Ebben a kínai tésztában az a legjobb, hogy rengeteg zöldséget tartalmaz. Nagyon hamar elkészül és biztos, hogy ezek után nem kívánjátok majd a gyorséttermi változatot! :P
Kipróbáltam, jóóó lett!
5
Hirdetés

Hozzávalók

2
főre
+
250 g csirkemell
200 g kínai tészta
2 gerezd fokhagyma
2 cm-es friss gyömbér
1 db kis piros chili
1 szál sárgarépa
150 g lilakáposzta
150 g fagyasztott zöldbab
olaj

A csirke bepácolásához

2 gerezd fokhagyma lereszelve
1 cm-es friss gyömbér lereszelve
1 tk szójaszósz
1 tk keményítő
1 tk szezámolaj
1 tk olaj

A szószhoz

200 ml víz
3 ek osztrigaszósz
2 ek sötét szójaszósz
Bevásárlólistához adom

A tésztát sós vízben, megfőzzük és leszűrjük. A felkockázott csirkét belerakjuk egy tálba, a pác hozzávalóit belekeverjük és hagyjuk állni 3-4 percig. A gyömbért, chilit, fokhagymát, káposztát, répát felszeleteljük. A zöldbabot forrásban lévő vízbe dobjuk 3 percre, majd leszűrjük. A szósz hozzávalóit egy tálban elkeverjük.

Egy magas falú serpenyőben 2 ek olajat hevítünk és 3-4 percig pirítjuk a csirkét. Ezután rádobjuk a chilit, a fokhagymát és a gyömbért, majd a hagymát, káposztát és a répát. 3 perc pirítás után a zöldbabot is beletesszük. Beleöntjük az előzőleg kikevert szószt és 2-3 perc rotyogtatás után a főtt tészta is megy bele, és így tálaljuk.

Ha tetszett a csirkés cow mein tészta, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások