A krumplis pogácsához az édesburgonyákat meghámozzuk, egyenlő méretű kockákra vágjuk, majd egy lábasban vizet forralunk és puhára főzzük benne. Mikor megfőtt a burgonya, leszűrjük, majd botmixerrel simára turmixoljuk, várunk egy kicsit, hogy hűljön, majd hozzáadjuk a lisztet és bőségesen megsózzuk.
Addig gyúrjuk, amíg már nem ragad a kezünkhöz a pogácsatészta. Ezután belisztezzük a deszkát, és egy nyújtófa segítségével ujjnyi vastagságúra nyújtjuk. Pogácsaszaggatóval köröket szaggatunk a tésztából. A leeső részeket újragyúrjuk, és abból is szaggatunk még pogácsákat.

Egy serpenyőben bő olajat melegítünk, majd közepesen magas lángon egyszerre 5-6 pogácsát készre sütünk, amíg aranybarna külsőt nem kap. Figyeljünk arra, hogy az olaj ne legyen túl forró, mert úgy nem fog átsülni a pogácsánk.
Ez az édesburis pogácsa annyira finom, hogy nem lehet vele leállni. Frissen a legkirályabb, tökéletes harapnivaló levesek mellé, a zsenge borsólevestől kezdve egészen a lencsegulyásig!
- Elkészítési idő: 35-40 perc