Street Kitchen

Krumplispogácsaédesburgonyából

Krumplis pogácsa édesburgonyából

Hozzávalók
500 g
édesburgonya
300 g
finomliszt + a nyújtáshoz
bő étolaj a sütéshez

Elkészítés

A krumplis pogácsához az édesburgonyákat meghámozzuk, egyenlő méretű kockákra vágjuk, majd egy lábasban vizet forralunk és puhára főzzük benne. Mikor megfőtt a burgonya, leszűrjük, majd botmixerrel simára turmixoljuk, várunk egy kicsit, hogy hűljön, majd hozzáadjuk a lisztet és bőségesen megsózzuk.

Addig gyúrjuk, amíg már nem ragad a kezünkhöz a pogácsatészta. Ezután belisztezzük a deszkát, és egy nyújtófa segítségével ujjnyi vastagságúra nyújtjuk. Pogácsaszaggatóval köröket szaggatunk a tésztából. A leeső részeket újragyúrjuk, és abból is szaggatunk még pogácsákat.

Krumplis pogácsa édesburgonyából
Krumplis pogácsa édesburgonyából (Fotó: Street Kitchen)

Egy serpenyőben bő olajat melegítünk, majd közepesen magas lángon egyszerre 5-6 pogácsát készre sütünk, amíg aranybarna külsőt nem kap. Figyeljünk arra, hogy az olaj ne legyen túl forró, mert úgy nem fog átsülni a pogácsánk.

Ez az édesburis pogácsa annyira finom, hogy nem lehet vele leállni. Frissen a legkirályabb, tökéletes harapnivaló levesek mellé, a zsenge borsólevestől kezdve egészen a lencsegulyásig!

  • Elkészítési idő: 35-40 perc

Még több pogit keresel?

Tonhalpogácsa mangós-currys majonézzel

Szalámis pogácsa

Juhtúrós pogácsa

www.streetkitchen.hu

Ha szereted a hagyományos krumplis pogácsát, akkor ez az édesburgonyás változat sem fog csalódást okozni! Nagyon egyszerűen elkészíthető partinasi, de ha a hétvégi zöldségleves mellé keresel valami harapnivalót, akkor is nagyon ajánlom.

Hozzávalók

1 adag
500 g
édesburgonya
300 g
finomliszt + a nyújtáshoz
bő étolaj a sütéshez

A krumplis pogácsához az édesburgonyákat meghámozzuk, egyenlő méretű kockákra vágjuk, majd egy lábasban vizet forralunk és puhára főzzük benne. Mikor megfőtt a burgonya, leszűrjük, majd botmixerrel simára turmixoljuk, várunk egy kicsit, hogy hűljön, majd hozzáadjuk a lisztet és bőségesen megsózzuk.

Addig gyúrjuk, amíg már nem ragad a kezünkhöz a pogácsatészta. Ezután belisztezzük a deszkát, és egy nyújtófa segítségével ujjnyi vastagságúra nyújtjuk. Pogácsaszaggatóval köröket szaggatunk a tésztából. A leeső részeket újragyúrjuk, és abból is szaggatunk még pogácsákat.

Krumplis pogácsa édesburgonyából
Krumplis pogácsa édesburgonyából (Fotó: Street Kitchen)

Egy serpenyőben bő olajat melegítünk, majd közepesen magas lángon egyszerre 5-6 pogácsát készre sütünk, amíg aranybarna külsőt nem kap. Figyeljünk arra, hogy az olaj ne legyen túl forró, mert úgy nem fog átsülni a pogácsánk.

Ez az édesburis pogácsa annyira finom, hogy nem lehet vele leállni. Frissen a legkirályabb, tökéletes harapnivaló levesek mellé, a zsenge borsólevestől kezdve egészen a lencsegulyásig!

  • Elkészítési idő: 35-40 perc

Még több pogit keresel?

Tonhalpogácsa mangós-currys majonézzel

Szalámis pogácsa

Juhtúrós pogácsa

Ha tetszett a Krumplis pogácsa édesburgonyából receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept