Hozzávalók
- 320 g olajban eltett tonhalkonzerv
- 2 gerezd fokhagyma
- ½ fej hagyma
- 1 csokor snidling
- 1 csokor petrezselyem
- 1 db tojás
- só, bors
- ½ db citrom leve
- 4 ek panko morzsa
- 4 ek olívaolaj a sütéshez
A majonézhez
- 200 g majonéz
- ½ db lime
- őrölt bors
- 1 tk currypor
- 0.25 db mangó
Hozzávalók
- 320 g olajban eltett tonhalkonzerv
- 2 gerezd fokhagyma
- ½ fej hagyma
- 1 csokor snidling
- 1 csokor petrezselyem
- 1 db tojás
- só, bors
- ½ db citrom leve
- 4 ek panko morzsa
- 4 ek olívaolaj a sütéshez
A majonézhez
- 200 g majonéz
- ½ db lime
- őrölt bors
- 1 tk currypor
- 0.25 db mangó
A tonhalpogácsa majonézzel az igazi, egyetértetek? Mit szóltok egy mangós-currys verzióhoz? De ne szaladjunk ennyire előre. A lecsepegtetett tonhalhoz hozzákeverjük a reszelt fokhagymát, a finomra vágott hagymát, az apróra vágott snidlinget és petrezselymet. Beleütjük a tojást, sózzuk, borsozzuk, belafacsarjuk a citromlevet, és belekeverjük a panko morzsát. Összegyúrjuk, majd hűtőben hagyjuk állni 10 percig. Ezután 8-10 db pogácsát formázunk belőle, és egy serpenyőben, kevés olajon, alacsonyabb hőfokon aranybarnára pirítjuk mindkét oldalukat.
A majonézt összekeverjük a lime lereszelt héjával és kifacsart levével, borssal, a curryporral és a kis kockákra vágott mangóval, majd ezzel tálaljuk a pogácsát.
Elkészítési idő: 30 perc
Ha tetszett a tonhalpogácsa majonézzel receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon!