Hozzávalók
- 4 szelet sonka
- 2 szelet kovászos kenyér
- 100 g friss zöldbab
A buggyantott tojáshoz
- 4 db tojás
- fólia
- olaj
A hollandi mártáshoz
- 2 db tojássárgája
- só, bors
- 1 mk madras currypor
- 1 tk fehérborecet
- só, bors
- 150 - 180 g vaj
- 1 ek víz
Hozzávalók
- 4 szelet sonka
- 2 szelet kovászos kenyér
- 100 g friss zöldbab
A buggyantott tojáshoz
- 4 db tojás
- fólia
- olaj
A hollandi mártáshoz
- 2 db tojássárgája
- só, bors
- 1 mk madras currypor
- 1 tk fehérborecet
- só, bors
- 150 - 180 g vaj
- 1 ek víz
A hollandi mártáshoz a vajat egy gyorsforralóban felolvasztjuk. Ha felhabzott, addig forraljuk, amíg a kivált tejrészecskék meg nem karamellizálódnak, ezután egy gézzel kibélelt szűrőn átszűrjük.
Egy lábasban vizet forralunk, megsózzuk, és belerakjuk a babot. Ha visszaforrt, jeges vízbe szedjük a zöldbabot, majd 1-2 perc után leszűrjük.

A buggyantott tojáshoz kibélelünk egy kis tálat fóliával, ha szeretnénk, egy kicsit kiolajozhatjuk, és beleütünk 2 tojást. Összefogjuk a fólia végeit, kinyomkodjuk a levegőt, elcsavarjuk a végét, hurkot kötünk rá, és a bab főzővizében 6-7 perc alatt megfőzzük. Ezután kiszedjük és hagyjuk kihűlni.
A hollandihoz egy tálba ütjük a tojássárgáját, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a curryport és az ecetet, és elkezdjük vízgőz felett melegíteni. 4-5 részletben beleöntjük az olvasztott vajat, folyamatosan kevergetve.

Egy száraz serpenyőben megpirítjuk a kenyérszeleteket, és tálalhatunk is: a kenyérre rakunk egy adag zöldbabot, 2 szelet sonkát, a kicsomagolt tojást, majd a hollandival fejezzük be.
Ha tetszett a Lilla-féle Eggs Benedict receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!
