Hozzávalók
- 600 g darált marhahús
- só, bors
- 15 g kókuszolaj
- 100 g póréhagyma
- 3 - 4 gerezd fokhagyma
- 10 szál kakukkfű
- 200 ml passata
- 100 ml víz
- 400 g karfiol
- 1 csokor petrezselyem
Hozzávalók
- 600 g darált marhahús
- só, bors
- 15 g kókuszolaj
- 100 g póréhagyma
- 3 - 4 gerezd fokhagyma
- 10 szál kakukkfű
- 200 ml passata
- 100 ml víz
- 400 g karfiol
- 1 csokor petrezselyem
A diétás marhahúspogácsa elkészítéséhez a darált marhahúsból 4 db 150 g-os pogácsát formázunk (1-2 ujjnyi vastag), a karfiolrizzsel csak később foglalkozunk a recept során. Sózzuk, borsozzuk, majd egy füstölgő, tapadásmentes serpenyőben 5 g kókuszolajon, oldalanként 1-2 perc alatt kérgesítjük. Ezután 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük 7-10 percre.
A póréhagymát hosszában félbevágjuk, majd felszeleteljük, és a 10 g kókuszolajon a szeletelt fokhagymával együtt 4-5 perc alatt megfonnyasztjuk közepes lángon. Hozzáadjuk a finomra aprított kakukkfüvet, a passatát és a vizet. Ízesítjük sóval, borssal, és alacsony lángon összerottyantjuk 5-10 perc alatt.
A karfiolt egy aprítógéppel rizs méretűre zúzzuk, beletesszük a forró paradicsomszószba. Félrehúzzuk, hogy ne főjön túl, legyen tartása, majd belekeverjük az aprított petrezselymet is. A marhahúspogácsát a paradicsomos karfiolrizzsel tálaljuk, végül díszíthetjük egy kevés durvára vágott petrezselyemmel.
Elkészítési idő: kb. 30 perc
Ha tetszett a diétás marhahúspogácsa karfiolrizzsel receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!
BECSÜLT TÁPÉRTÉK
Becsült tápérték egy főre:
Fehérje: 1 g
Szénhidrát: 4 g
Zsír: 4 g
Kalória: 55 kcal
Becsült tápérték összesen:
Fehérje: 2.6 g
Szénhidrát: 16.2 g
Zsír: 14.85 g
Kalória: 220 kcal