Street Kitchen

Medvehagymásgombaleves

Medvehagymás gombaleves

Hozzávalók
0.25 fej
vöröshagyma
(120 g/fej)
1 gerezd
fokhagyma
70 g
friss medvehagyma
150 g
burgonya
0.5 szál
sárgarépa
(160 g/szál)
1 ek
olívaolaj
só, bors
1 tk
kakukkfű
500 g
csiperkegomba
1.2 l
zöldségalaplé
1 ek
keményítő
2 ek
tejföl
1 ek
10%-os ecet
20 g
vaj

Elkészítés

A medvehagymás gombaleves első lépéseként a hagymát, a fokhagymát és a medvehagymát felaprítjuk. A krumplit és a répát 1,5-2 cm-es darabokra vágjuk. 

Egy lábosban, közepes lángon elkezdjük lepirítani a hagymát és a fokhagymát a vaj és olaj keverékén, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a kakukkfűvel. Rárakjuk a 4-5 cikkbe vágott csiperkét, és kicsit lepirítjuk. Ha összeesett a gomba, hozzáadjuk a krumplit, a répát és a medvehagymát, felöntjük az alaplével, és addig főzzük, amíg minden megpuhul. 

Ezután kikeverjük a keményítőt a tejföllel, majd 1-2 merőkanálnyi levet szedünk rá a levesből, hőkiegyenlítjük és visszaöntjük. Ha újra felforrt, elzárjuk a lángot és belekeverjük az ecetet.

medvehagymas-gombaleves
Medvehagymás gombaleves (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 30 perc

Éljen a medvehagymaszezon! Ha ti sem tudtok betelni ezzel a szuper alapanyaggal, akkor ezeket a recepteket is próbáljátok ki:

Teljes kiőrlésű medvehagymás pogácsa

Medvehagymás tojásos nokedli fejes salátával

Medvehagymás lángos fokhagymás tejföllel

www.streetkitchen.hu

Tartom azt az állítást, hogy szezonban mindenbe is érdemes medvehagymát tenni. Tökéletesen passzol ebbe a levesbe is!

Hozzávalók

4 főre
0.25 fej
vöröshagyma
(120 g/fej)
1 gerezd
fokhagyma
70 g
friss medvehagyma
150 g
burgonya
0.5 szál
sárgarépa
(160 g/szál)
1 ek
olívaolaj
só, bors
1 tk
kakukkfű
500 g
csiperkegomba
1.2 l
zöldségalaplé
1 ek
keményítő
2 ek
tejföl
1 ek
10%-os ecet
20 g
vaj

A medvehagymás gombaleves első lépéseként a hagymát, a fokhagymát és a medvehagymát felaprítjuk. A krumplit és a répát 1,5-2 cm-es darabokra vágjuk. 

Egy lábosban, közepes lángon elkezdjük lepirítani a hagymát és a fokhagymát a vaj és olaj keverékén, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a kakukkfűvel. Rárakjuk a 4-5 cikkbe vágott csiperkét, és kicsit lepirítjuk. Ha összeesett a gomba, hozzáadjuk a krumplit, a répát és a medvehagymát, felöntjük az alaplével, és addig főzzük, amíg minden megpuhul. 

Ezután kikeverjük a keményítőt a tejföllel, majd 1-2 merőkanálnyi levet szedünk rá a levesből, hőkiegyenlítjük és visszaöntjük. Ha újra felforrt, elzárjuk a lángot és belekeverjük az ecetet.

medvehagymas-gombaleves
Medvehagymás gombaleves (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 30 perc

Éljen a medvehagymaszezon! Ha ti sem tudtok betelni ezzel a szuper alapanyaggal, akkor ezeket a recepteket is próbáljátok ki:

Teljes kiőrlésű medvehagymás pogácsa

Medvehagymás tojásos nokedli fejes salátával

Medvehagymás lángos fokhagymás tejföllel

Ha tetszett a Medvehagymás gombaleves receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept