A medvehagymás gombaleves első lépéseként a hagymát, a fokhagymát és a medvehagymát felaprítjuk. A krumplit és a répát 1,5-2 cm-es darabokra vágjuk.
Egy lábosban, közepes lángon elkezdjük lepirítani a hagymát és a fokhagymát a vaj és olaj keverékén, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a kakukkfűvel. Rárakjuk a 4-5 cikkbe vágott csiperkét, és kicsit lepirítjuk. Ha összeesett a gomba, hozzáadjuk a krumplit, a répát és a medvehagymát, felöntjük az alaplével, és addig főzzük, amíg minden megpuhul.
Ezután kikeverjük a keményítőt a tejföllel, majd 1-2 merőkanálnyi levet szedünk rá a levesből, hőkiegyenlítjük és visszaöntjük. Ha újra felforrt, elzárjuk a lángot és belekeverjük az ecetet.

- Elkészítési idő: 30 perc
Éljen a medvehagymaszezon! Ha ti sem tudtok betelni ezzel a szuper alapanyaggal, akkor ezeket a recepteket is próbáljátok ki:
Teljes kiőrlésű medvehagymás pogácsa