A fantasztikus desszertek támogatója a
Hozzávalók
A töltelékhez
- 650 g fagyasztott meggy
- 70 g kristálycukor
- 2 ek kukoricakeményítő
- 1 db citrom
A morzsához
- 60 g finomliszt
- 60 g mandulaliszt
- 40 g zabpehely
- 110 g szeletelt mandula
- 160 g barna cukor
- 110 g vaj
- 1 ek mandulaaroma
A tetejére
- 1 doboz dupla csokis macaron fagylalt (420 ml-es kiszerelés)
A fantasztikus desszertek támogatója a
A fantasztikus desszertek támogatója a
Hozzávalók
A töltelékhez
- 650 g fagyasztott meggy
- 70 g kristálycukor
- 2 ek kukoricakeményítő
- 1 db citrom
A morzsához
- 60 g finomliszt
- 60 g mandulaliszt
- 40 g zabpehely
- 110 g szeletelt mandula
- 160 g barna cukor
- 110 g vaj
- 1 ek mandulaaroma
A tetejére
- 1 doboz dupla csokis macaron fagylalt (420 ml-es kiszerelés)
A morzsasüti elkészítésének első lépéseként a meggyet egy lábasban összefőzzük a cukorral, a keményítővel, valamint a citrom levével és reszelt héjával, amíg be nem sűrűsödik. Ahogy elkészült, szétosztjuk 8 db szufléformába.
A morzsához egy tálban összekeverjük a száraz hozzávalókat. Megolvasztjuk a vajat, és azt is hozzáadjuk a mandulaaromával együtt. Vizes homokhoz hasonló állagú tésztát fogunk kapni, amit egyenletesen a meggy tetejére morzsolunk.
175 fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt aranybarnára sütjük a morzsasütiket. Még melegen, csokis jégkrémmel a tetején tálaljuk.
- Elkészítési idő: 20 perc
- Sütési idő: 25 perc
Ha tetszett a meggyes-mandulás morzsasüti receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!
Még több süti, ami fagyival az igazi:
Lávasüti sós karamellás fagyival
Mikrós csokis piskóta házi erdei gyümölcsös fagyival
Csokis amerikai palacsinta rumos-diós fagyival és meggyraguval