Egyszerű levesek

Megúszósminestroneleves

Megúszós minestrone leves

Hozzávalók
1 fej
vöröshagyma
(130 g/fej)
2 gerezd
fokhagyma
2 szál
sárgarépa
(200 g/szál)
3 szál
zellerszár
(50 g/szál)
3 ek
olívaolaj
50 g
kockázott bacon
só, bors
0.25 csokor
bazsalikom + a tálaláshoz
300 g
fagyasztott sárgahüvelyű zöldbab
parmezánhéj
(opcionális)
200 ml
passata
200 g
fusilli
2 l
zöldségalaplé
1 ek
10%-os ecet

Elkészítés

A megúszós minestrone leveshez a hagymát finomra vágjuk, a fokhagymát felszeleteljük, a sárgarépát és a zellert pedig felkarikázzuk.

Egy lábasban közepes lángon elkezdjük felhevíteni az olajat, és rádobjuk a kockázott bacont is. Amikor a bacon zsírja már félig kisült, beledobjuk a hagymát és a fokhagymát. Sózzuk, borsozzuk és ha a hagyma már lepirult, rádobjuk a többi felaprított zöldséget is.

Pár perc pirítás után beleszórjuk a felaprított bazsalikomleveleket és a zöldbabot, illetve ha van megmaradt parmezánhéjatok, azt is beledobhatjátok, majd felöntjük a passatával. Ha a zöldségek félig megpuhultak, hozzáadjuk a tésztát, felöntjük az alaplével és addig főzzük, míg a tészta al dente nem lesz. Sózzuk, borsozzuk és belekeverjük az ecetet is.

Ha a tészta is megfőtt, pár levél friss bazsalikommal díszítve tálaljuk.

meguszos-minestrone
Megúszós minestrone leves (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 30 perc

Még több megúszós levesre vágysz? Ezeket is lesd meg:

Megúszós Tom Yum leves

15 perces cukkinikrémleves

15 perces tojásleves

www.streetkitchen.hu

*Termékmegjelenítést tartalmaz
A Villámgyors receptek támogatója:
Tartalom szponzorációs logó

A minestrone levesnek igazából nincs nagy alapreceptje, mert ahány ház annyi szokás. Az olaszok annyi féle képpen készítik el, hogy számolni se lehet. Szóval ez a megúszós recept is pont beleillik a képbe, és még macerálni se kell vele sokat!

Hozzávalók

6 főre
1 fej
vöröshagyma
(130 g/fej)
2 gerezd
fokhagyma
2 szál
sárgarépa
(200 g/szál)
3 szál
zellerszár
(50 g/szál)
3 ek
olívaolaj
50 g
kockázott bacon
só, bors
0.25 csokor
bazsalikom + a tálaláshoz
300 g
fagyasztott sárgahüvelyű zöldbab
parmezánhéj
(opcionális)
200 ml
passata
200 g
fusilli
2 l
zöldségalaplé
1 ek
10%-os ecet

A megúszós minestrone leveshez a hagymát finomra vágjuk, a fokhagymát felszeleteljük, a sárgarépát és a zellert pedig felkarikázzuk.

Egy lábasban közepes lángon elkezdjük felhevíteni az olajat, és rádobjuk a kockázott bacont is. Amikor a bacon zsírja már félig kisült, beledobjuk a hagymát és a fokhagymát. Sózzuk, borsozzuk és ha a hagyma már lepirult, rádobjuk a többi felaprított zöldséget is.

Pár perc pirítás után beleszórjuk a felaprított bazsalikomleveleket és a zöldbabot, illetve ha van megmaradt parmezánhéjatok, azt is beledobhatjátok, majd felöntjük a passatával. Ha a zöldségek félig megpuhultak, hozzáadjuk a tésztát, felöntjük az alaplével és addig főzzük, míg a tészta al dente nem lesz. Sózzuk, borsozzuk és belekeverjük az ecetet is.

Ha a tészta is megfőtt, pár levél friss bazsalikommal díszítve tálaljuk.

meguszos-minestrone
Megúszós minestrone leves (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 30 perc

Még több megúszós levesre vágysz? Ezeket is lesd meg:

Megúszós Tom Yum leves

15 perces cukkinikrémleves

15 perces tojásleves

Ha tetszett a Megúszós minestrone leves receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept