Hozzávalók
A leveshez
- 1 l zöldségalaplé
- 1 ek szójaszósz
- 1 tk őrölt gyömbér
- ½ tk fokhagymapor
- ½ tk vöröshagymapor
- 2 ek kukoricakeményítő
- 3 db tojás
- 2 szál újhagyma
- só, bors
A tálaláshoz
- 1 szál újhagyma
- 4 ek szezámolaj
- 4 ek fekete szezámmag
Hozzávalók
A leveshez
- 1 l zöldségalaplé
- 1 ek szójaszósz
- 1 tk őrölt gyömbér
- ½ tk fokhagymapor
- ½ tk vöröshagymapor
- 2 ek kukoricakeményítő
- 3 db tojás
- 2 szál újhagyma
- só, bors
A tálaláshoz
- 1 szál újhagyma
- 4 ek szezámolaj
- 4 ek fekete szezámmag
Egy lábasban a zöldségalaplevet felforraljuk a szójaszósszal, a gyömbérrel, a fokhagyma- és vöröshagymaporral, valamint a kukoricakeményítővel. Arra ügyeljünk, hogy a kukoricakeményítőt először egy kevés vízben oldjuk fel, hogy ne legyen csomós.
Amíg felforr, felverjük a tojásokat és felkarikázzuk az újhagymát. Örvényt képezünk a levesben, és belecsurgatjuk a felvert tojásokat, majd hozzáadjuk az újhagymát is. Ízlés szerint még sózhatjuk, borsozhatjuk a levest. Friss újhagymával, szezámolajjal és fekete szezámmaggal megszórva tálaljuk.
Elkészítési idő: 15 perc
Ha tetszett a gyors tojásleves receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon!
A gyors receptek életmentők tudnak lenni, de szerencsére akkor sem kell pánikolni, ha kevesebb, mint fél óra…Mondjuk csak 15 percetek van összedobni egy fullos ebédet vagy vacsit! A megoldást tálcán kínáljuk, íme néhány fantasztikusan finom, nagyon egyszerű, expressz recept, amik negyed óra alatt készen vannak!
15 perces kolbászos-juhtúrós csusza