Hozzávalók
- 25 ml étolaj
- 1 fej vöröshagyma (120 g)
- 3 cm gyömbér
- 350 g csirkemellfilé
- 100 g sárgarépa
- 100 g csiperkegomba
- 1 tk sűrített paradicsom
- 200 ml víz
- 30 g Tom Yum paszta
- 600 ml kókuszkrém
- só
- ½ db lime leve
A tálaláshoz
- 1 szál újhagyma
- ½ db lime
Hozzávalók
- 25 ml étolaj
- 1 fej vöröshagyma (120 g)
- 3 cm gyömbér
- 350 g csirkemellfilé
- 100 g sárgarépa
- 100 g csiperkegomba
- 1 tk sűrített paradicsom
- 200 ml víz
- 30 g tom yum paszta
- 600 ml kókuszkrém
- só
- ½ db lime leve
A tálaláshoz
- 1 szál újhagyma
- ½ db lime
A Tom Yum leveshez az olajon megdinszteljük a finomra vágott hagymát, majd hozzáadjuk a reszelt gyömbért és a kis kockákra vágott csirkemellet, és magas hőfokon 2-3 perc alatt megpirítjuk.
Ha a csirke kissé lepirult, rárakjuk a gyufaszálra (julienne) vágott répát, a felcikkezett gombát és a sűrített paradicsomot, majd azt is 1-2 percig pirítjuk.
Felöntjük a vízzel, majd ha felforrt, hozzáadjuk a Tom Yum pasztát, felöntjük a kókuszkrémmel, és kb. 7 percig főzzük. Sózzuk, de vigyázzunk, mert a paszta alapból tartalmaz sót.
Belefacsarjuk a lime levét, majd tányérba szedjük az ételt, megszórjuk a karikára vágott újhagymával, és egy lime-gerezdet is teszünk mellé.
- Elkészítési idő: 20 perc
Ha tetszett a Tom Yum leves receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon!
Még több megúszós, cuccos kaja: