Hozzávalók
- 4 szelet toastkenyér
- 60 g sajtkrém
- 1 csipet fokhagymapor
- 1 csipet bors
- ketchup ízlés szerint tunkolni
- 100 g sajt (vegyesen az igazi trappistával, cheddarral és füstölt sajttal)
A tálaláshoz
- 1 db paradicsom
- 2 db salátalevél
Hozzávalók
- 4 szelet toastkenyér
- 60 g sajtkrém
- 1 csipet fokhagymapor
- 1 csipet bors
- ketchup ízlés szerint tunkolni
- 100 g sajt (vegyesen az igazi trappistával, cheddarral és füstölt sajttal)
A tálaláshoz
- 1 db paradicsom
- 2 db salátalevél
A melegszendvics elkészítéséhez érdemes teflonos serpenyőt használni, de ha kellően türelmesek vagyunk, a sajtkéreg így is, úgy is a segítségünkre lesz.
Egy szelet kenyeret közepes lángon elkezdünk pirítani a serpenyőben, és ha az alsó fele lepirult, megfordítjuk. A pirult, felülre került felét megkenjük sajtkrémmel, megszórjuk egy kis fokhagymaporral és borssal, kenünk bele egy fél evőkanálnyi ketchupot, megszórjuk egy nagy csipet reszelt sajttal, majd egy másik szelet kenyér egyik felét megkenjük sajtkrémmel, és a megkent felével lefelé ráborítjuk az első kenyérszeletre. Ezután az egész szendvicset megforgatjuk úgy, hogy az új, pirítatlan kenyér kerüljön lefelé a serpenyőre.
A megpirult felső szeletre szórunk egy csipet sajtot. Hagyjuk, hogy kicsit ráolvadjon, majd az egész szendvicset megfordítjuk, hogy az olvadt sajtos fele kerüljön lefelé, és így ez a réteg ropogósra fog sülni. Az így felülre került sima pirult kenyéroldalt is megszórjuk egy csipet sajttal, hagyjuk ráolvadni, és újra megfordítjuk, hogy ez az olvadt réteg is ropogósra piruljon a serpenyőben.
Ez volt az utolsó lépés a pirításban, így a szendvicset kivesszük, félbevágjuk, a két fél közé paradicsomot és salátát teszünk. Ez természetesen abszolút elhagyható, de ennyit szerintünk kell tenni az egészségünkért. Egy nagy adag ketchuppal tálaljuk.
Ha tetszett a serpenyős ketchupos-sajtos melegszendvics receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!