Gluténmentes
Laktózmentes
Hozzávalók
A „tésztához”
- 240 g mandulaliszt
- 70 g kókuszzsír (szoba-hőmérsékletű)
- 20 g nyírfacukor
- 1 db tojás
- ½ db vaníliarúd
- 6 g sütőpor
- 1 csipet só
A töltelékhez
- 20 g kakaópor
- 25 g nyírfacukor
- 25 g kókuszzsír (szoba-hőmérsékletű)
Mentes kakaóscsiga-keksz
Hozzávalók
A „tésztához”
- 240 g mandulaliszt
- 70 g kókuszzsír (szoba-hőmérsékletű)
- 20 g nyírfacukor
- 1 db tojás
- ½ db vaníliarúd
- 6 g sütőpor
- 1 csipet só
A töltelékhez
- 20 g kakaópor
- 25 g nyírfacukor
- 25 g kókuszzsír (szoba-hőmérsékletű)
A tészta hozzávalóit alaposan összedolgozzuk, és két sütőpapír között kb. 15 x 25 cm-esre nyújtjuk. A kakaós töltelék hozzávalóit is összekeverjük, majd rákenjük a tésztára, és a hosszabbik oldalánál fogva, a sütőpapír segítségével feltekerjük, ezután ujjnyi szeletekre vágjuk.
Sütőpapíros tepsire rakjuk a csigákat, és a tenyerünkkel kissé ellapítjuk. Betoljuk őket a 180 fokra előmelegített sütőbe, és 15 perc alatt készre sütjük. Hagyjuk teljesen kihűlni, légmentesen záródó dobozban pedig egy hetet simán eláll, már ha lesz rá lehetősége.
Ha tetszett a mentes kakaóscsiga-keksz receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!