Street Kitchen

Mexikóiquinoasaláta

Mexikói quinoasaláta

Hozzávalók
só, bors
100 g
vörös quinoa
kb. 280 ml víz
1 fej
lila hagyma
(kb. 120 g)
100 g
konzerv kukorica
280 g
konzerv vörös bab
2 db
paradicsom
(kb. 260 g)
1 db
avokádó
pár csepp fehérborecet
0.5 db
lime leve
1 kis csokor
koriander

Elkészítés

A mexikói quinoasaláta elkészítéséhez a quinoát átmossuk, majd felöntjük a vízzel, sózzuk, borsozzuk, és alacsonyabb lángon kb. 15 perc alatt készre főzzük. Közben a lila hagymát apróra vágjuk, a kukorica- és a babkonzervet átmossuk, és leszűrjük, majd a hagymával együtt egy tálba pakoljuk.

A paradicsom csumáját kivágjuk, egy kiskanállal kivájjuk a belsejét, a paradicsomhúst kisebb kockákra vágjuk, és ez is mehet a tálba. Az avokádót kettévágjuk, kivesszük a magját, egy kanállal kiszedjük az avokádót, és ezt is kisebb kockákra vágjuk, majd a tálba rakjuk. Mehet rá a quinoa is, kevés só, bors, pár csepp ecet és a lime leve. A koriandert apróra vágjuk, a salátához keverjük, és 1-2 órára hűtőbe rakjuk.

mexikói quinoasaláta
Mexikói quinoasaláta

Előkészítés: 10 perc
Elkészítés: 20 perc
Összesen: 30 perc

Még több mexikói kaja:

Mexikói tonhalsaláta
Mexikói krumplisaláta

www.streetkitchen.hu

Pikk-pakk összedobható saláta azokra a napokra, amikor egyáltalán nincs kedved főzni.

pictogram

Vega

Hozzávalók

4 főre
só, bors
100 g
vörös quinoa
kb. 280 ml víz
1 fej
lila hagyma
(kb. 120 g)
100 g
konzerv kukorica
280 g
konzerv vörös bab
2 db
paradicsom
(kb. 260 g)
1 db
avokádó
pár csepp fehérborecet
0.5 db
lime leve
1 kis csokor
koriander

A mexikói quinoasaláta elkészítéséhez a quinoát átmossuk, majd felöntjük a vízzel, sózzuk, borsozzuk, és alacsonyabb lángon kb. 15 perc alatt készre főzzük. Közben a lila hagymát apróra vágjuk, a kukorica- és a babkonzervet átmossuk, és leszűrjük, majd a hagymával együtt egy tálba pakoljuk.

A paradicsom csumáját kivágjuk, egy kiskanállal kivájjuk a belsejét, a paradicsomhúst kisebb kockákra vágjuk, és ez is mehet a tálba. Az avokádót kettévágjuk, kivesszük a magját, egy kanállal kiszedjük az avokádót, és ezt is kisebb kockákra vágjuk, majd a tálba rakjuk. Mehet rá a quinoa is, kevés só, bors, pár csepp ecet és a lime leve. A koriandert apróra vágjuk, a salátához keverjük, és 1-2 órára hűtőbe rakjuk.

mexikói quinoasaláta
Mexikói quinoasaláta

Előkészítés: 10 perc
Elkészítés: 20 perc
Összesen: 30 perc

Még több mexikói kaja:

Mexikói tonhalsaláta
Mexikói krumplisaláta

Ha tetszett a Mexikói quinoasaláta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept