Hozzávalók
- 180 g olajban eltett tonhalkonzerv
- 280 g konzerv vörösbab
- 280 g konzerv kukorica
- ½ db piros kaliforniai paprika
- só, bors
- 10 ml olívaolaj
- 1 mk citromlé
- ½ mk cukor
- 0.25 mk 10%-os ételecet
- ½ csokor petrezselyem
Hozzávalók
- 180 g olajban eltett tonhalkonzerv
- 280 g konzerv vörösbab
- 280 g konzerv kukorica
- ½ db piros kaliforniai paprika
- só, bors
- 10 ml olívaolaj
- 1 mk citromlé
- ½ mk cukor
- 0.25 mk 10%-os ételecet
- ½ csokor petrezselyem
A mexikói tonhalsaláta eléggé addiktív cucc, szóval csináljatok belőle egyszerre sokat. 😉 A tonhalkonzervet lecsepegtetjük, és egy nagyobb tálba rakjuk. A vörösbabot és a kukoricát egy szűrőbe öntjük, átmossuk, lecsepegtetjük, és a tonhalhoz rakjuk. A kaliforniai paprikát kukoricaszem méretűre vágjuk, és ez is mehet a babos keverékhez.
Sózzuk, borsozzuk a salátát, majd hozzáadjuk az olívaolajat, a citromlevet, a cukrot és ecetet. A petrezselymet apróra vágjuk, és ezt is a salátához adjuk. Az egészet összekeverjük, és akár azonnal is ehetjük, de még jobb, ha 2-3 órát a hűtőben pihentetjük, mert úgy jobban összeérnek az ízek.
- Előkészítés: 10 perc
- Elkészítés: 5 perc
- Összesen: 15 perc
Ha tetszett a mexikói tonhalsaláta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!