Mexikói tonhalsaláta

Hozzávalók

4
főre
+
180 g olajban eltett tonhalkonzerv
280 g konzerv vörösbab
280 g konzerv kukorica
½ db piros kaliforniai paprika
só, bors
10 ml olívaolaj
1 mk citromlé
½ mk cukor
0.25 mk 10%-os ételecet
½ csokor petrezselyem
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Mexikói tonhalsaláta

Villámgyorsan összedobható tonhalsaláta, amely a nap bármely szakában tökéletes választás lehet magában, egy kevés pirított bagettel.
Kipróbáltam, jóóó lett!
3
Hirdetés

Hozzávalók

4
főre
+
180 g olajban eltett tonhalkonzerv
280 g konzerv vörösbab
280 g konzerv kukorica
½ db piros kaliforniai paprika
só, bors
10 ml olívaolaj
1 mk citromlé
½ mk cukor
0.25 mk 10%-os ételecet
½ csokor petrezselyem
Bevásárlólistához adom

Hirdetés

A mexikói tonhalsaláta eléggé addiktív cucc, szóval csináljatok belőle egyszerre sokat. 😉 A tonhalkonzervet lecsepegtetjük, és egy nagyobb tálba rakjuk. A vörösbabot és a kukoricát egy szűrőbe öntjük, átmossuk, lecsepegtetjük, és a tonhalhoz rakjuk. A kaliforniai paprikát kukoricaszem méretűre vágjuk, és ez is mehet a babos keverékhez.

Sózzuk, borsozzuk a salátát, majd hozzáadjuk az olívaolajat, a citromlevet, a cukrot és ecetet. A petrezselymet apróra vágjuk, és ezt is a salátához adjuk. Az egészet összekeverjük, és akár azonnal is ehetjük, de még jobb, ha 2-3 órát a hűtőben pihentetjük, mert úgy jobban összeérnek az ízek.

  • Előkészítés: 10 perc
  • Elkészítés: 5 perc
  • Összesen: 15 perc
mexikói tonhalsaláta
Mexikói tonhalsaláta

Ha tetszett a mexikói tonhalsaláta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Ezek a tonhalas salik is érdekelhetnek:

Ázsiai tonhalas répasaláta

Tonhalas kuszkuszsaláta

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?