Hozzávalók
- 800 g apró szemű újkrumpli
- 30 ml olaj
- 2 gerezd fokhagyma
- só, bors
- Street Kitchen TIJUANA TEX-MEX fűszerkeverék
- 1 fej lila hagyma
- 2 db paradicsom (kb. 300 g)
- ½ db citrom
- 1 csokor petrezselyem
- 150 g tejföl
- 100 g majonéz
- 310 g konzerv kukorica
Hozzávalók
- 800 g apró szemű újkrumpli
- 30 ml olaj
- 2 gerezd fokhagyma
- só, bors
- Street Kitchen TIJUANA TEX-MEX fűszerkeverék
- 1 fej lila hagyma
- 2 db paradicsom (kb. 300 g)
- ½ db citrom
- 1 csokor petrezselyem
- 150 g tejföl
- 100 g majonéz
- 310 g konzerv kukorica
A mexikói krumplisaláta elkészítéséhez a krumplit megmossuk, ledörzsöljük róla a szennyeződéseket, majd elfelezzük, összekeverjük az olajjal, a zúzott fokhagymával, sóval, borssal és 8-10 tekerés Street Kitchen TIJUANA TEX-MEX fűszerkeverékkel. Sűtőpapírral bélelt tepsire halmozzuk, majd 190 fokos sütőbe tesszük 35-40 percre.
A megtisztított lila hagymát finomra vágjuk, a paradicsomot kisebb kockákra, és mindkettőt egy keverőtálba tesszük. Meglocsoljuk a citrom levével, ráreszeljük a héját, kicsit megsózzuk, és néhány percig állni hagyjuk. A petrezselymet felaprítjuk, majd ezt is belekeverjük.
A tejfölt és a majonézt összekeverjük. A megsült krumpli alól kihúzzuk a sütőpapírt, majd mellészórjuk a kukoricát is, és felfrissítjük az ízét még néhány tekerés fűszerkeverékkel. Összeforgatjuk a paradicsomsalsával, és rákanalazzuk a majonézes tejfölt is. Remek köret lesz, de leginkább füstös, grillezett húsokhoz ajánljuk.
- Előkészítési idő: 10 perc
- Sütési idő: 40 perc
- Hűtés: 30 perc
- Összesen: 80 perc
A receptben használt Street Kitchen TIJUANA TEX-MEX fűszerkeverékre lecsaphattok az SK SHOPBAN!
Ha tetszett a mexikói krumplisaláta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!
Ezeket is nézd meg:
Világbajnok grillcsirke kéksajtos-baconös krumplisalátával