Street Kitchen

Mézes-whiskey-scsirkecomb

Mézes-whiskey-s csirkecomb

Hozzávalók
A mázhoz
2 db
narancs
1 db
citrom
100 ml
whiskey
1 ek
szójaszósz
1 ek
worcester-szósz
1 mk
fokhagymapor
1 tk
füstölt paprika
1 mk
cayenne-bors
só, bors
4 ek
méz
A körethez
50 ml
olívaolaj
2 - 3 db
burgonya
3 - 3 db
sárgarépa
3 szál
fehérrépa
3 szál
paszternák
200 g
kelkáposzta
só, bors
1 csokor
petrezselyem
A húshoz
4 db
csirkealsócomb
4 db
csirkefelsőcomb
3 ek
olaj
só, bors
A kéksajtmártáshoz
100 g
kéksajt
só, fehér bors
A ropogós hagymához
1 szál
póréhagyma
150 g
rizsliszt
olaj a sütéshez
200 g
tejszín

Elkészítés

A mázhoz a narancs és a citrom levét kifacsarjuk, és a whiskey hozzáadásával elkezdjük egy lábosban melegíteni, amíg az alkohol el nem párolog. Utána a többi összetevővel folyamatos melegítés mellett szirupos sűrűségűre forraljuk.

A zöldségeket közepes, azonos méretű darabokra vágjuk, majd egy megfelelő méretű, kiolajozott tepsibe halmozzuk, ahol összeforgatjuk sóval és borssal.

A csirkecombok mindkét oldalát kevés olajon megpirítjuk, sózzuk, borsozzuk, majd bőrükkel felfelé a zöldségágyra ültetjük, lefóliázzuk, és 180-190 fokra előmelegített, légkeveréses sütőben olyan 45-60 percig sütjük, vagy amíg a hús meg nem puhul. Amikor ez megtörtént, a fóliát eltávolítjuk, a húsokat átkenjük a whiskey-s mázzal, és további 5-8 percig grillfokozaton rájuk pirítunk.

A mártáshoz felmelegítjük a tejszínt, majd hozzámorzsoljuk és elkeverjük benne a kéksajtot, végül tovább melegítjük, míg kicsit be nem sűrűsödik, és fűszerezzük.

A póréhagymát felszeleteljük, megforgatjuk rizslisztben, majd 160-170 fokos olajban ropogósra, aranybarnára sütjük, majd lecsöpögtetjük, és kis sóval hintjük meg. 

Tálaláshoz a tányérba szedünk a zöldségből, rátesszük a combokat, kicsit meglocsoljuk a maradék whiskey-s mázzal, megkoronázzuk a ropogós hagymával, és mellé kínáljuk a kéksajtmártást.

Mézes-whiskey-s csirkecomb

Csípitek a csirkecombot? Íme néhány szuper recept:

Tejszínes-mustáros csirkecombok

Zöldborsos csirkecomb parmezános sült karalábéval

Diós fokhagymás csirkecomb

www.streetkitchen.hu

*Termékmegjelenítést tartalmaz

Közeledvén az ünnepekhez egy olyan kaját mutatunk most nektek, amely ezt az ízvilágot bátran megjeleníti – izgalmas, mégis közérthető ízek társaságában.

Hozzávalók

2 - 4 főre
A mázhoz
2 db
narancs
1 db
citrom
100 ml
whiskey
1 ek
szójaszósz
1 ek
worcester-szósz
1 mk
fokhagymapor
1 tk
füstölt paprika
1 mk
cayenne-bors
só, bors
4 ek
méz
A körethez
50 ml
olívaolaj
2 - 3 db
burgonya
3 - 3 db
sárgarépa
3 szál
fehérrépa
3 szál
paszternák
200 g
kelkáposzta
só, bors
1 csokor
petrezselyem
A húshoz
4 db
csirkealsócomb
4 db
csirkefelsőcomb
3 ek
olaj
só, bors
A kéksajtmártáshoz
100 g
kéksajt
só, fehér bors
A ropogós hagymához
1 szál
póréhagyma
150 g
rizsliszt
olaj a sütéshez
200 g
tejszín

A mázhoz a narancs és a citrom levét kifacsarjuk, és a whiskey hozzáadásával elkezdjük egy lábosban melegíteni, amíg az alkohol el nem párolog. Utána a többi összetevővel folyamatos melegítés mellett szirupos sűrűségűre forraljuk.

A zöldségeket közepes, azonos méretű darabokra vágjuk, majd egy megfelelő méretű, kiolajozott tepsibe halmozzuk, ahol összeforgatjuk sóval és borssal.

A csirkecombok mindkét oldalát kevés olajon megpirítjuk, sózzuk, borsozzuk, majd bőrükkel felfelé a zöldségágyra ültetjük, lefóliázzuk, és 180-190 fokra előmelegített, légkeveréses sütőben olyan 45-60 percig sütjük, vagy amíg a hús meg nem puhul. Amikor ez megtörtént, a fóliát eltávolítjuk, a húsokat átkenjük a whiskey-s mázzal, és további 5-8 percig grillfokozaton rájuk pirítunk.

A mártáshoz felmelegítjük a tejszínt, majd hozzámorzsoljuk és elkeverjük benne a kéksajtot, végül tovább melegítjük, míg kicsit be nem sűrűsödik, és fűszerezzük.

A póréhagymát felszeleteljük, megforgatjuk rizslisztben, majd 160-170 fokos olajban ropogósra, aranybarnára sütjük, majd lecsöpögtetjük, és kis sóval hintjük meg. 

Tálaláshoz a tányérba szedünk a zöldségből, rátesszük a combokat, kicsit meglocsoljuk a maradék whiskey-s mázzal, megkoronázzuk a ropogós hagymával, és mellé kínáljuk a kéksajtmártást.

Mézes-whiskey-s csirkecomb

Csípitek a csirkecombot? Íme néhány szuper recept:

Tejszínes-mustáros csirkecombok

Zöldborsos csirkecomb parmezános sült karalábéval

Diós fokhagymás csirkecomb

Ha tetszett a Mézes-whiskey-s csirkecomb receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept