A vizet, a tejet és a sót összekeverjük, és 2 tányérba elosztjuk. Beleszórjuk fele-fele arányban a tésztát, az első adagot 800 watton 6-7 percig főzzük a mikróban, a másodiknak 5-6 perc is elég lesz. Ezután ráreszeljük a sajtot, és további 3-3 percre visszarakjuk a tányérokat a mikróba, és kész is.
Az amerikaiak sajtos tésztája mikrósan is működik. Ha esetleg nincsen cheddar sajtotok, nyugodtan használhattok trappistát is.
Hozzávalók
2 főre
250 ml
víz
250 ml
tej
só
200 g
kisméretű szarvacska tészta
200 g
cheddar sajt
A vizet, a tejet és a sót összekeverjük, és 2 tányérba elosztjuk. Beleszórjuk fele-fele arányban a tésztát, az első adagot 800 watton 6-7 percig főzzük a mikróban, a másodiknak 5-6 perc is elég lesz. Ezután ráreszeljük a sajtot, és további 3-3 percre visszarakjuk a tányérokat a mikróba, és kész is.
Mikrós mac and cheese
Ha tetszett a Mikrós mac and cheese receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!