Hozzávalók
- 1 - 1.2 kg csont nélküli sertéskaraj
- 50 ml olaj
- 1 tk őrölt kömény
- 1 tk szárított oregánó
- 1 tk szárított majoranna
- 1 tk szárított bazsalikom
- 2 ek sertészsír
- ½ db kápia vagy kaliforniai paprika
- 3 fej vöröshagyma
- 4 - 5 gerezd fokhagyma
- 30 g bacon
- 30 g füstölt kolbász
- 4 - 5 szem nagyobb krumpli
- só,bors
- víz
- 2 - 3 ág rozmaring
Hozzávalók
- 1 - 1.2 kg csont nélküli sertéskaraj
- 50 ml olaj
- 1 tk őrölt kömény
- 1 tk szárított oregánó
- 1 tk szárított majoranna
- 1 tk szárított bazsalikom
- 2 ek sertészsír
- ½ db kápia vagy kaliforniai paprika
- 3 fej vöröshagyma
- 4 - 5 gerezd fokhagyma
- 30 g bacon
- 30 g füstölt kolbász
- 4 - 5 szem nagyobb krumpli
- só,bors
- víz
- 2 - 3 ág rozmaring
A karajba 1,5 centinként jó mély zsebeket vágunk, alaposan sózzuk, borsozzuk. ( A zsebekben is!). A szárított fűszerekből és az olajból pácot készítünk, és mindenhol jól bekenjük a húst. Fóliába tekerjük, és legalább 1 órára a hűtőbe tesszük. (Akár egy éjszakára is bent hagyhatjuk pihenni).
Egy magas falú tepsit kikenünk zsírral, rátesszük a karajt, és a zsebecskéket megtöltjük a felszeletelt hagymával, fokhagymával, paprikával, baconnel és kolbásszal.
A megmaradt hagyma- és fokhagymaszeleteket a hús mellé tesszük, és mellédobjuk a cikkekre vágott megsózott krumplit is.
A rozmaringágakat bedugdossuk a krumplicikkek közé, és felöntjük a tepsit kb. 1 dl vízzel.
Alufóliával lefedjük, és 160 fokon sütjük 2 órán át. Ezután levesszük a fóliát, a sütő hőfokát 180 fokra emeljük, és még 30-40 percig sütjük a húst, hogy szép pirult legyen.