Tészták

Nyárivegántésztasaláta

Nyári vegán tésztasaláta

Hozzávalók
120 g
napraforgómag
2 db
citrom leve
2 gerezd
fokhagyma
só, bors
300 g
penne
2 szál
sárgarépa
(200 g/szál)
1 db
kígyóuborka
(200 g/db)
1 konzerv
csicseriborsó
(400 g-os kiszerelés)
1 fej
lila hagyma
(100 g/fej)
300 g
koktélparadicsom
100 g
fekete olívabogyó
1 csokor
bazsalikom
120 g
rukkola

Elkészítés

A nyári vegán tésztasaláta elkészítését az öntettel kezdjük. Ehhez a napraforgómagot a citromok levével, a fokhagymával és sóval, borssal együtt leturmixoljuk egy nagy teljesítményű turmixgéppel. A tésztát feldobjuk forró, sós vízben főni, és 7-8 perc után, mikor al dentére készült, leszűrjük és félrerakjuk hűlni.

A répát lereszeljük, az uborkát felkockázzuk, a csicseriborsót leszűrjük és átmossuk, a lila hagymát apróra vágjuk, a koktélparikat elfelezzük, az olívákat pedig felkarikázzuk, majd egy nagy keverőtálba dobjuk őket. Hozzáadjuk a felaprított bazsalikomot és a rukkolát, majd a kihűtött tésztát is. Nyakon öntjük a napraforgós öntettel, és alaposan összeforgatjuk az egészet. Tálakba szedjük, és már fogyaszthatjuk is. 

nyari-vegan-tesztasalata
Nyári vegán tésztasaláta (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 30 perc

A nyári hőségben nincs is üdítőbb ebéd vagy vacsora, mint egy könnyű tésztasaláta! Szuperegyszerű összedobni, gyakorlatilag bármilyen maradék zöldséget, tésztát vagy akár magvat is hozzákeverhettek, így sosem lesz unalmas a végeredmény. Ráadásul simán elkészíthetitek vega, sőt vegán változatban is, így is fullos lesz! A nyári vegán tésztasali után próbáljátok ki ezeket a variációkat is:

Pár hozzávalós olasz tésztasaláta

Tésztasaláta sült paprikával és konfitált paradicsommal

Sajtos-brokkolis tésztasaláta

www.streetkitchen.hu

Egy igazán tápláló és könnyed, mediterrán hangulatú sali, amivel nem lehet betelni.

Hozzávalók

4 főre
120 g
napraforgómag
2 db
citrom leve
2 gerezd
fokhagyma
só, bors
300 g
penne
2 szál
sárgarépa
(200 g/szál)
1 db
kígyóuborka
(200 g/db)
1 konzerv
csicseriborsó
(400 g-os kiszerelés)
1 fej
lila hagyma
(100 g/fej)
300 g
koktélparadicsom
100 g
fekete olívabogyó
1 csokor
bazsalikom
120 g
rukkola

A nyári vegán tésztasaláta elkészítését az öntettel kezdjük. Ehhez a napraforgómagot a citromok levével, a fokhagymával és sóval, borssal együtt leturmixoljuk egy nagy teljesítményű turmixgéppel. A tésztát feldobjuk forró, sós vízben főni, és 7-8 perc után, mikor al dentére készült, leszűrjük és félrerakjuk hűlni.

A répát lereszeljük, az uborkát felkockázzuk, a csicseriborsót leszűrjük és átmossuk, a lila hagymát apróra vágjuk, a koktélparikat elfelezzük, az olívákat pedig felkarikázzuk, majd egy nagy keverőtálba dobjuk őket. Hozzáadjuk a felaprított bazsalikomot és a rukkolát, majd a kihűtött tésztát is. Nyakon öntjük a napraforgós öntettel, és alaposan összeforgatjuk az egészet. Tálakba szedjük, és már fogyaszthatjuk is. 

nyari-vegan-tesztasalata
Nyári vegán tésztasaláta (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 30 perc

A nyári hőségben nincs is üdítőbb ebéd vagy vacsora, mint egy könnyű tésztasaláta! Szuperegyszerű összedobni, gyakorlatilag bármilyen maradék zöldséget, tésztát vagy akár magvat is hozzákeverhettek, így sosem lesz unalmas a végeredmény. Ráadásul simán elkészíthetitek vega, sőt vegán változatban is, így is fullos lesz! A nyári vegán tésztasali után próbáljátok ki ezeket a variációkat is:

Pár hozzávalós olasz tésztasaláta

Tésztasaláta sült paprikával és konfitált paradicsommal

Sajtos-brokkolis tésztasaláta

Ha tetszett a Nyári vegán tésztasaláta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Tésztapárosító infografika - Gyermelyi

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept