Hozzávalók
- 220 g orsótészta
- só, bors
- 6 db paradicsom (90 g/db)
- 1 üveg fekete olívabogyó (125 g-os kiszerelés)
- 1 csokor bazsalikom
- 60 ml olívaolaj
- 1 tk citromlé
- 4 gerezd fokhagyma
Pár hozzávalós olasz tésztasaláta
Hozzávalók
- 220 g orsótészta
- só, bors
- 6 db paradicsom (90 g/db)
- 1 üveg fekete olívabogyó (125 g-os kiszerelés)
- 1 csokor bazsalikom
- 60 ml olívaolaj
- 1 tk citromlé
- 4 gerezd fokhagyma
Az olasz tésztasalátához a tésztát enyhén sós vízben al dentére főzzük, majd leszűrjük. Amíg hűl a tészta, a paradicsomok húsát kisebb kockákra vágjuk, az olívabogyókat felszeleteljük, a bazsalikomot pedig durvára vágjuk vagy tépkedjük.
A főtt tésztát összekeverjük az előzőleg felvágott hozzávalókkal. A citromlevet és az olívaolajat összekeverjük sóval, borssal és zúzott fokhagymával, a salátára öntjük, és átkeverjük. Ezzel kész is vagyunk, tetszőlegesen ízesíthetjük még, de az biztos, hogy 1-2 óra hűtés után lesz a legtutibb.
- Elkészítési idő: 30 perc
- Hűtési idő: 1-2 óra
Ha tetszett az olasz tésztasaláta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!