Hozzávalók
- 40 dkg nagylyukú tészta (pl. rigatoni)
- 7 db kápia paprika
- 1 fürt koktélparadicsom
- 4 - 5 dl olívaolaj
- só
- bors
- 2 ek balzsamecet
- 1 fej fokhagyma
- 5 dkg pecorino sajt
- 15 dkg feta sajt (lehetőleg juh- vagy kecskesajt)
- 10 dkg száraz serepnyőben lepirított dió
- 1 nagy csokor petrezselyem finomra aprítva
A mártáshoz
- 3 db sült koktélparadicsom
- 2 gerezd sült fokhagyma
- ½ dl aromás (sült) olaj
- 2 tk balzsamecet
- só
- bors
Hozzávalók
- 40 dkg nagylyukú tészta (pl. rigatoni)
- 7 db kápia paprika
- 1 fürt koktélparadicsom
- 4 - 5 dl olívaolaj
- só
- bors
- 2 ek balzsamecet
- 1 fej fokhagyma
- 5 dkg pecorino sajt
- 15 dkg feta sajt (lehetőleg juh- vagy kecskesajt)
- 10 dkg száraz serepnyőben lepirított dió
- 1 nagy csokor petrezselyem finomra aprítva
A mártáshoz
- 3 db sült koktélparadicsom
- 2 gerezd sült fokhagyma
- ½ dl aromás (sült) olaj
- 2 tk balzsamecet
- só
- bors
A fürtös koktélparadicsomot egy akkora hőálló tálba tesszük, amiben éppen elfér. Sózzuk, borsozzuk, meglocsoljuk kevés balzsamecettel és felöntjük annyi olívaolajjal, amennyi éppen ellepi. Héjastul beletesszük a fokhagymagerezdeket is.
A kápíapaprikákat megmossuk, szárazra töröljük és sütőpapírral bélelt tepsire tesszük. Felső grill fokozaton 200 fokon addig sütjük, amíg a paprikák héja megfeketedik. A paradicsomot a legalsó sínen tesszük a sütőbe és kb. 15 percig sütjük, amíg a paradicsomok összeesnek. Kivesszük a sütőből és félretesszük.
A paprikákat kivesszük a sütőből, áttesszük egy tálba és azonnal lefóliázzuk. Legalább fél órát pihentetjük, hogy a saját gőzétől elváljon a paprika héja a húsától. Ezután lehúzzuk a paprikák héját, kiszedjük a csumáját és a paprika húsát felszeleteljük.
A tésztát lobogó sós vízben kifőzzük, leszűrjük és azonnal ráreszelünk 5 dkg pecorino sajtot.
A mártáshoz 3 szem sült paradicsomot egy tálban összenyomkodunk. Ráöntünk kb 1/2 dlaromás olajat és hozzáadunk 2 gerezd sült fokhagymát. Egy villával összenyomodjuk, sózzuk, borsozzuk és hozzákeverünk pár csepp balzsamecetet. Habverővel simára keverjük.
A tésztára kanalazzuk a mártást, ráhalmozzuk a csíkokra vágott sült paprikát, a tetejére morzsoljuk a feta sajtot, megszórjuk pirított dióval és petrezselyemmel. Rátesszük a konfitált paradicsomokat és tálaljuk.