
Így készítsd el a rakott zöldbabot!
Rizsfőzés helyesen
A rizst és egy evőkanál olajat 2 dl forrásban lévő vízbe teszünk és addig kevergetjük, amíg elkezd sűrűsödni, majd fedő alatt 130 fokos sütőben 20 percig pároljuk. (Ha egy kis segítséget szeretnél, hogyan készül a tökéletes, pergős rizs, akkor csekkoljátok Zé videóját.)Ízek kavalkádja
Ezután olajon elkezdjük pirítani az apróra vágott hagymát és hozzáadjuk a paradicsompürét, a zúzott fokhagymát, majd mehetnek bele a fűszerek (a pirospaprikából csak 1 csapott evőkanállal), plusz egy kis só. Kevés folyadékpótlással 20 percig pároljuk.A zöldbabot lábasba tesszük, felöntjük annyi vízzel, ami ellepi, sózzuk, felforraljuk és leszűrjük. (Ha friss zöldbabot használunk, néhány percig főzni kell, hogy megpuhuljon.) A pörköltszerű alapra tesszük a darált húst és folyamatos folyadékpótlással készre pároljuk, majd összekeverjük a rizzsel.
A rakott zöldbab összeállítása
A tepsi oldalát és az alját vékonyan bekenjük olajjal és 1 evőkanál zsemlemorzsával egyenletesen megszórjuk . Ezután elterítjük rajta a zöldbab felét, majd rátesszük a rizses ragut, végül a maradék zöldbabot. A tejfölt, a lisztet és 1 evőkanál pirospaprikát csomómentesre keverünk, majd szétterítjük a bab tetején és megszórjuk 2 evőkanál zsemlemorzsával.180 fokra előmelegített sütőbe tesszük és kb. 35-40 perc alatt pirosra sütjük. Érdemes ennél az ételél is a légkeveréses funkciót használni, hogy a hő át tudja járni egyenletesen a készülő ételt. Akkor tudjuk, hogy elkészült, hogy a teteje szép, egyenletesen aranybarna.