Hirdetés

Szecsuáni csirke zöldbabbal

Hozzávalók

2
főre
+
500 g csirkemell
4 tk őrölt szecsuáni bors
400 g fagyasztott zöldbab
4 - 5 db szárított egész chili
5 gerezd fokhagyma
4 - 5 db újhagyma
5 - 6 cm-es friss gyömbér
10 ek szójaszósz
3 ek kukoricaliszt
1 ek barna cukor
só, bors
olaj
1 db lime
Hirdetés

Szecsuáni csirke zöldbabbal

Ki ne szeretné az olcsó kínai kaját? :D Szinte mindenhol ugyanolyan ízű, mézes, mázas cuccos csirkeként fut a szecsuáni, de azért az eredeti verzió picit másabb. Én most zöldbabbal turbóztam, ami egyben a körete is, de ha ti rizst is esztek hozzá, akkor ez a mennyiség simán 4 embernek is elég :)
Hirdetés

Hozzávalók

2
főre
+
500 g csirkemell
4 tk őrölt szecsuáni bors
400 g fagyasztott zöldbab
4 - 5 db szárított egész chili
5 gerezd fokhagyma
4 - 5 db újhagyma
5 - 6 cm-es friss gyömbér
10 ek szójaszósz
3 ek kukoricaliszt
1 ek barna cukor
só, bors
olaj
1 db lime

A zöldbabot lobogó, sós vízben 5 percig főzzük. Leszűrjük, hideg vízzel átmossuk. Egy serpenyőben a szecsuáni borsot addig “melegítjük” amíg illatozni nem kezd. Ekkor kiszedjük egy nagy keverőtálba. Beleteszünk még frissen őrölt borsot és 5 evőkanál szójaszószt és ebbe forgatjuk a kockákra vágott csirkemellet.

Felszeleteljük a fokhagymát, gyömbért, a chiliből kiszórjuk a magokat. A csirkét összekeverjük a kukoricaliszttel, a serpenyőbe 1 cm magasan olajat öntünk és 3-4 percig magas hőmérsékleten pirítjuk benne a csirkéket, majd egy papírtörlőre kiszedjük. Ha az olaj kicsit hűlt, kiöntjük, egy papírtörlővel kitöröljük a serpenyőt és 2 evőkanál friss olajat rakunk bele. Beletesszük a chilit, fokhagymát, gyömbért, 3 perc pirítás után a csirkét. Meglocsoljuk 5 kanál szójaszósszal és a barna cukorral, beleöntjük  a zöldbabot és a felkarikázott újhagymát. 5-6 percig pirítjuk, meglocsoljuk a lime felének a levével és kész is.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások