Hozzávalók
- 500 g csirkemell
- 4 tk őrölt szecsuáni bors
- 400 g fagyasztott zöldbab
- 4 - 5 db szárított egész chili
- 5 gerezd fokhagyma
- 4 - 5 db újhagyma
- 5 - 6 cm-es friss gyömbér
- 10 ek szójaszósz
- 3 ek kukoricaliszt
- 1 ek barna cukor
- só, bors
- olaj
- 1 db lime
Hozzávalók
- 500 g csirkemell
- 4 tk őrölt szecsuáni bors
- 400 g fagyasztott zöldbab
- 4 - 5 db szárított egész chili
- 5 gerezd fokhagyma
- 4 - 5 db újhagyma
- 5 - 6 cm-es friss gyömbér
- 10 ek szójaszósz
- 3 ek kukoricaliszt
- 1 ek barna cukor
- só, bors
- olaj
- 1 db lime
A zöldbabot lobogó, sós vízben 5 percig főzzük. Leszűrjük, hideg vízzel átmossuk. Egy serpenyőben a szecsuáni borsot addig “melegítjük” amíg illatozni nem kezd. Ekkor kiszedjük egy nagy keverőtálba. Beleteszünk még frissen őrölt borsot és 5 evőkanál szójaszószt és ebbe forgatjuk a kockákra vágott csirkemellet.
Felszeleteljük a fokhagymát, gyömbért, a chiliből kiszórjuk a magokat. A csirkét összekeverjük a kukoricaliszttel, a serpenyőbe 1 cm magasan olajat öntünk és 3-4 percig magas hőmérsékleten pirítjuk benne a csirkéket, majd egy papírtörlőre kiszedjük. Ha az olaj kicsit hűlt, kiöntjük, egy papírtörlővel kitöröljük a serpenyőt és 2 evőkanál friss olajat rakunk bele. Beletesszük a chilit, fokhagymát, gyömbért, 3 perc pirítás után a csirkét. Meglocsoljuk 5 kanál szójaszósszal és a barna cukorral, beleöntjük a zöldbabot és a felkarikázott újhagymát. 5-6 percig pirítjuk, meglocsoljuk a lime felének a levével és kész is.