A levesek és főzelékek támogatója a
Hozzávalók
- 150 g paprikás kolbász
- 3 db répa
- 2 db zellerszár
- 250 g mirelit zöldbab (sárga színű)
- 250 g mirelit zöldbab (zöld színű)
- 1 fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 3 db burgonya
- 1 csokor friss kapor
- 2 - 3 ek ecet
- só, bors
- olaj
- 1 ½ l víz
- habarás
A habaráshoz:
- 5 - 6 púpozott ek tejföl
- 2 ek keményítő
A levesek és főzelékek támogatója a
A levesek és főzelékek támogatója a
Hozzávalók
- 150 g paprikás kolbász
- 3 db répa
- 2 db zellerszár
- 250 g mirelit zöldbab (sárga színű)
- 250 g mirelit zöldbab (zöld színű)
- 1 fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 3 db burgonya
- 1 csokor friss kapor
- 2 - 3 ek ecet
- só, bors
- olaj
- 1 ½ l víz
- habarás
A habaráshoz:
- 5 - 6 púpozott ek tejföl
- 2 ek keményítő
A babokat kivesszük a fagyasztóból és hagyjuk kiolvadni. Egy nagy lábasban egy kevés olajon a felkarikázott kolbászt zsírjára pirítjuk. Rádobjuk az apróra vágott hagymát, fokhagymát és 1-2 percig pirítjuk. Mehet bele az apróra vágott zeller és a felkarikázott répa. Jól összekeverjük, sózzuk, borsozzuk, majd lefedjük, és további 3-4 percig pároljuk. Beledobjuk a felkockázott krumplit, a két fajta babot, és felöntjük a vízzel. Felforraljuk és lassú tűzön kb. fél óra alatt puhára főzzük benne a zöldségeket.
Ha kész, a habarás hozzávalóit egy közepes keverőtálban csomómentesre keverjük egy habverővel, és 2-3 részletben egy kevés levet adunk a levesből hozzá, hogy a hő ne kapja össze a tejfölt (ezt hőkiegyenlítésnek hívjuk), ezután az egészet lassan beleöntjük a levesbe. Hozzáadjuk az ecetet és az apróra vágott kaprot, majd elzárjuk. Friss kenyérrel tálaljuk.
Ha tetszett a kolbászos-tejfölös zöldbableves receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!