Hirdetés

Kolbászos-tejfölös zöldbableves

Hozzávalók

150 g paprikás kolbász
3 répa
2 zellerszár
250 g mirelit zöldbab (sárga színű)
250 g mirelit zöldbab (zöld színű)
1 fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
3 burgonya
1 csokor friss kapor
2 - 3 ek ecet
só, bors
olaj
1 ½ l víz
habarás

A habaráshoz:

5 - 6 púpozott ek tejföl
2 ek keményítő
Hirdetés

Kolbászos-tejfölös zöldbableves

Ez az a leves amit ebédre, vacsira, bent a konyhában vagy akár kint bográcsban is simán elkészíthettek: rengeteg babbal, kolbásszal és egy jó adag tejföllel. Egytálételnek is simán megállja a helyét, de mint sok magyar étel, ez is akkor a legjobb, ha friss fehér kenyérrel eszitek!
Hirdetés

Hozzávalók

150 g paprikás kolbász
3 répa
2 zellerszár
250 g mirelit zöldbab (sárga színű)
250 g mirelit zöldbab (zöld színű)
1 fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
3 burgonya
1 csokor friss kapor
2 - 3 ek ecet
só, bors
olaj
1 ½ l víz
habarás

A habaráshoz:

5 - 6 púpozott ek tejföl
2 ek keményítő

A babokat kivesszük a fagyasztóból és hagyjuk kiolvadni. Egy nagy lábasban egy kevés olajon a felkarikázott kolbászt zsírjára pirítjuk. Rádobjuk az apróra vágott hagymát, fokhagymát és 1-2 percig pirítjuk. Mehet bele az apróra vágott zeller és a felkarikázott répa. Jól összekeverjük, sózzuk, borsozzuk, majd lefedjük, és további 3-4 percig pároljuk. Beledobjuk a felkockázott krumplit, a két fajta babot, és felöntjük a vízzel. Felforraljuk és lassú tűzön kb. fél óra alatt puhára főzzük benne a zöldségeket.

Ha kész, a habarás hozzávalóit egy közepes keverőtálban csomómentesre keverjük egy habverővel, és 2-3 részletben egy kevés levet  adunk a levesből hozzá, hogy a hő ne kapja össze a tejfölt (ezt hőkiegyenlítésnek hívjuk), ezután az egészet lassan beleöntjük a levesbe. Hozzáadjuk az ecetet és az apróra vágott kaprot, majd elzárjuk. Friss kenyérrel tálaljuk.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások