Hozzávalók
Hozzávalók a piskótához
- 150 g puha vaj
- 150 g kristálycukor
- 25 g vaníliás cukor
- 2 db nagy tojás
- 250 g liszt
- 1 púpozott tk sütőpor
- 1 csipet só
Hozzávalók a mandulás rebarbarás réteghez
- 150 g vaj
- 200 g kristálycukor
- 80 ml tej
- 150 g hántolt, szeletelt mandula
- 1 db rebarbara
Hozzávalók
Hozzávalók a piskótához
- 150 g puha vaj
- 150 g kristálycukor
- 25 g vaníliás cukor
- 2 db nagy tojás
- 250 g liszt
- 1 púpozott tk sütőpor
- 1 csipet só
Hozzávalók a mandulás rebarbarás réteghez
- 150 g vaj
- 200 g kristálycukor
- 80 ml tej
- 150 g hántolt, szeletelt mandula
- 1 db rebarbara
A sütőt légkeveréses programon 180 fokra előmelegítjük. A tortaforma alját kibéleljük sütőpapírral, az oldalát pedig kivajazzuk.
A piskótához a vajat habosra keverjük a cukorral és vaníliás cukorral. Hozzáadjuk a tojást, eldolgozzuk, majd beleszitáljuk a lisztet, sütőport, sót. Simára keverjük, majd beleegyengetjük a formába. 180 C-on kb. 30-35 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e.
A mandulás réteghez a rebarbara kivételével mindent lábasba teszünk és lassú tűzön addig kevergetjük, míg a cukor el nem olvad. A mandulás krémet a kisült piskóta tetejére simítjuk és belenyomkodjuk a felvágott rebarbara rudakat, majd további 20-25 percig sütjük. Ha elkezd pirulni a mandula teteje, akkor jó. A formában hagyjuk kihűlni. Körbevágjuk a szélén, mert a mandulás réteg ragaszkodhat a formához a cukor miatt.
Minőségromlás nélkül szobahőmérsékleten 2-3 napig eláll.