Hirdetés
Bespájzolva

Reggeli brióskoszorú vaníliaöntettel

Hozzávalók

1
koszorúhoz
+

A tésztához

250 ml meleg tej
100 g cukor
25 g élesztő
480 g liszt
1 csipet só
1 db tojás
1 db tojássárgája
60 g vaj

A tetejére

1 db tojás
1 marék nagy szemű szórócukor

Az öntethez

300 ml tej
3 db tojássárgája
1 ek keményítő
80 g cukor
1 rúd vanília kikapart magjai
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:

Hirdetés

Reggeli brióskoszorú vaníliaöntettel

Na jó, igazából nemcsak reggelire szuper ez a briós, hanem a nap bármely szakában. Egyre viszont figyeljetek, nagyon gyorsan el fog fogyni! ;)
Kipróbáltam, jóóó lett!
16
Hirdetés

Hozzávalók

1
koszorúhoz
+

A tésztához

250 ml meleg tej
100 g cukor
25 g élesztő
480 g liszt
1 csipet só
1 db tojás
1 db tojássárgája
60 g vaj

A tetejére

1 db tojás
1 marék nagy szemű szórócukor

Az öntethez

300 ml tej
3 db tojássárgája
1 ek keményítő
80 g cukor
1 rúd vanília kikapart magjai
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:


Hirdetés

A tésztához a tejbe morzsoljuk az élesztőt, és rakunk bele egy teáskanál cukrot is. Egy edénybe mérjük a lisztet, a sót, a tojást, a tojássárgáját és a puha vajat, majd mehet bele a felfuttatott élesztős tej is, és jöhet a dagasztás. Eleinte lágynak tűnhet a tészta, de ha szépen kidolgozzuk, sima, ruganyos tésztát kapunk. Gombóccá formázzuk, és letakarva, meleg helyen 40 percig kelesztjük. Ezután újra átgyúrjuk, majd 12 részre osztjuk, amiket gombócokká formázunk, és kör alakban egymás mellé sorakoztatjuk őket. Letakarva újabb 25 percig kelesztjük, majd lekenjük lazán felvert tojással, megszórjuk a nagy szemű cukorral, és 175 fokra előmelegített sütőbe tolva kb. 35-40 perc alatt megsütjük őket. 

Reggeli brióskoszorú vaníliaöntettel

Közben az öntet hozzávalóit egy lábasba mérjük, simára keverjük, és közepes lángon, folyamatos kevergetés mellett besűrítjük, mintha pudingot készítenénk. Egy tálba töltjük a vaníliasodót, és berakjuk a brióskoszorú közepére, majd ebbe tunkolhatjuk a briósainkat.

Ha tetszett a reggeli brióskoszorú receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások