Hozzávalók
A tésztához
- 200 g vaj
- 180 g porcukor
- 2 db tojás
- 50 g holland kakaópor
- 210 g liszt
A töltelékhez
- 160 g étcsoki
- 100 ml tejszín
A díszítéshez
- 50 g étcsoki
Hozzávalók
A tésztához
- 200 g vaj
- 180 g porcukor
- 2 db tojás
- 50 g holland kakaópor
- 210 g liszt
A töltelékhez
- 160 g étcsoki
- 100 ml tejszín
A díszítéshez
- 50 g étcsoki
A tésztához a vajat habosra keverjük a porcukorral, a tojásokat is kihabosítjuk, majd a vajhoz keverjük. Belekeverjük a kakaóporral elkevert lisztet, összeállítjuk a tésztát és nyomózsákba töltjük. Sütőpapíros tepsire pici babapiskóta méretű formákat nyomunk és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 10-12 perc alatt megsütjük őket.
A töltelékhez a tejszínt jól felmelegítjük, leöntjük vele az összetördelt csokit, megvárjuk amíg felolvad, elkeverjük és langyosra hűtjük, majd habverővel kihabosítjuk. Kb. 1 teáskanálnyi krémmel összetapasztjuk kettesével a sütiket. A díszítéshez való csokit megolvasztjuk és pici nyomózsákba, vagy sütőpapírból hajtott tölcsérbe töltjük és “becsíkozzuk” vele a sütik tetejét.
Ha tetszett a rigolettó recepje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!