
Sajttal töltött és baconbe tekert virsli? Elég durván hangzik, de néha belefér egy ilyen kaja a hétbe, főleg, hogy egy frankó saláta van hozzá. Ráadásul, az egészet rettenetesen egyszerű összedobni.
A virsliket középen bevágjuk és belenyomkodjuk a kis téglalap alakúra vágott trappista sajtot. Az így megtöltött virsliket körbetekerjük a baconszeletekkel. Tepsire rakjuk és 200 fokra előmelegített sütőben 15 percig sütjük, majd grillfokozatra kapcsolunk és további 5 percig pirítjuk. Közben a salihoz egy keverőtálban a balzsamecetet, sót, borsot elkeverjük és ebben pácoljuk 15 percig a vékony szeletekre vágott lilahagymát.

Miután letelt az idő, leszűrjük és a páclevet megtartjuk de a hagymáról lemossuk a keveréket. A megmaradt pácot összekeverjük a mustárral olívaolajjal és ebben forgatjuk össze a lencsét, felszeletelt paprikát, koktélparit, lilahagymát és az apróra vágott petrezselymet. A sült virsliket a salátával tálaljuk.

Ezek a virslis receptek is érdekelhetnek:
Rizses lecsó virslivel turbózva