Hozzávalók
- 30 g sertészsír
- 2 fej hagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 2 db krumpli (kisebb)
- 1 mk őrölt kömény
- 1 mk pirospaprika
- só, bors
- 500 g mirelit sárga hüvelyű zöldbab
- 1 ½ l zöldségalaplé vagy víz
- 4 szál virsli (kb. 150 g)
- 20 ml olaj
- 1 ek ecet
- cukor
- 200 ml főzőtejszín
Hozzávalók
- 30 g sertészsír
- 2 fej hagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 2 db krumpli (kisebb)
- 1 mk őrölt kömény
- 1 mk pirospaprika
- só, bors
- 500 g mirelit sárga hüvelyű zöldbab
- 1 ½ l zöldségalaplé vagy víz
- 4 szál virsli (kb. 150 g)
- 20 ml olaj
- 1 ek ecet
- cukor
- 200 ml főzőtejszín
A zsírt felmelegítjük egy lábasban, majd a hagymákat félfőre vágva, a fokhagymát felszeletelve, a krumplit vékony szeletekre vágva erősen lepirítjuk benne. Ha lepirult, hozzáadjuk a köményt és a paprikát, sózzuk és borsozzuk, majd beletesszük a zöldbab bő háromnegyedét, azt is átpirítjuk, majd felöntjük 1,5 l vízzel vagy zöldségalaplével.
A maradék zöldbabot félbevágjuk, a virslit felkarikázzuk, és egy serpenyőben egy kis olajon erősen átpirítjuk, majd félretesszük.
Amikor a zöldbab és a krumpli is kellőképpen megpuhult, beletesszük az ecetet, egy kevés cukrot, beleöntjük a főzőtejszínt, és az egészet krémesre turmixoljuk. A lepirított levesbetéttel tálaljuk.
Ha tetszett az zöldbabkrémleves sült virslivel receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!