Zöldbabkrémleves sült virslivel

Hozzávalók

4
főre
+
30 g sertészsír
2 fej hagyma
4 gerezd fokhagyma
2 db krumpli (kisebb)
1 mk őrölt kömény
1 mk pirospaprika
só, bors
500 g mirelit sárga hüvelyű zöldbab
1 ½ l zöldségalaplé vagy víz
4 szál virsli (kb. 150 g)
20 ml olaj
1 ek ecet
cukor
200 ml főzőtejszín
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:

Hirdetés

Zöldbabkrémleves sült virslivel

Nagyon megúszós, és anyagilag sem megterhelő, sűrű leves vacsira, ami hozza a megszokott zöldbabfőzelék ízeket.
Kipróbáltam, jóóó lett!
7
Hirdetés

Hozzávalók

4
főre
+
30 g sertészsír
2 fej hagyma
4 gerezd fokhagyma
2 db krumpli (kisebb)
1 mk őrölt kömény
1 mk pirospaprika
só, bors
500 g mirelit sárga hüvelyű zöldbab
1 ½ l zöldségalaplé vagy víz
4 szál virsli (kb. 150 g)
20 ml olaj
1 ek ecet
cukor
200 ml főzőtejszín
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:


Hirdetés

A zsírt felmelegítjük egy lábasban, majd a hagymákat félfőre vágva, a fokhagymát felszeletelve, a krumplit vékony szeletekre vágva erősen lepirítjuk benne. Ha lepirult, hozzáadjuk a köményt és a paprikát, sózzuk és borsozzuk, majd beletesszük a zöldbab bő háromnegyedét, azt is átpirítjuk, majd felöntjük 1,5 l vízzel vagy zöldségalaplével.

A maradék zöldbabot félbevágjuk, a virslit felkarikázzuk, és egy serpenyőben egy kis olajon erősen átpirítjuk, majd félretesszük.

Amikor a zöldbab és a krumpli is kellőképpen megpuhult, beletesszük az ecetet, egy kevés cukrot, beleöntjük a főzőtejszínt, és az egészet krémesre turmixoljuk. A lepirított levesbetéttel tálaljuk. 

Ha tetszett az zöldbabkrémleves sült virslivel receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások