A rakott tészta elkészítéséhez első körben a tésztát enyhén sós vízben kifőzzük, majd leöblítjük és félretesszük.
Közben előkészítjük a többi alapanyagot. 0,5 cm-es kockára vágjuk a sonkát, a spenótot kiolvasztjuk és kissé kinyomkodjuk belőle a felesleges vizet, a sajtot pedig lereszeljük.
Jöhet a mártás, amiben az egész tésztaragut fogjuk megfürdetni és besütni. A vöröshagymát apró kockára vágjuk, a fokhagymát felszeleteljük, és a kettőt egy lábosban, közepes lángon kissé megfuttatjuk az olajon. Hozzáadjuk a lisztet, amit kissé megpirítunk, hogy legyen kis színe, ezzel is fokozzuk a mártás ízét. Felöntjük a tejjel és habverővel simára keverjük. Ízesítjük a sóval, borssal és szerecsendióval, majd kellően kiforraljuk, hogy elveszítse a lisztes ízét és besűrűsödjön a mártásunk. Ebbe mehet is bele a kifőtt tészta, a sonka, a spenót, a tojások és az aprított petrezselyem (ez utóbbiból egy keveset félreteszünk a tálaláshoz).
Egy 30 x 20 cm-es tepsit vékonyan kikenünk olajjal és zsemlemorzsával körbehintjük. Ezzel fogjuk megóvni a tésztát attól, hogy hozzátapadjon a tepsi oldalához és aljához. Beleöntjük a tésztaragut, beterítjük a reszelt sajttal, és mehet is be a 180 fokra előmelegített sütőbe 20 percre.
Sütés után kicsit pihentetjük – ami cca. 10 perc, így sokkal könnyebb kivenni a tepsiből a tésztát –, és felvágjuk 4 részre. Tányérra teszünk belőle, és a tetejét megszórjuk a félretett petrezselyemmel.

- Elkészítési idő: 30 perc
- Sütési idő: 30 perc
- Pihentetési idő: 10 perc