Hozzávalók
- 500 g rigatoni
- 60 g vaj
- 1 fej vöröshagyma (130 g/fej)
- 40 g finomliszt
- 600 ml tej
- só, bors
- 250 g cheddar sajt
- 320 g konzerv tonhal
- 150 g fagyasztott zöldborsó
- 2 tk fokhagymapor
- 330 g konzerv kukorica
- 1 csokor petrezselyem
Hozzávalók
- 500 g rigatoni
- 60 g vaj
- 1 fej vöröshagyma (130 g/fej)
- 40 g finomliszt
- 600 ml tej
- só, bors
- 250 g cheddar sajt
- 320 g konzerv tonhal
- 150 g fagyasztott zöldborsó
- 2 tk fokhagymapor
- 330 g konzerv kukorica
- 1 csokor petrezselyem
A tonhalkrémes rakott tészta elkészítéséhez sós, lobogó vízben felrakjuk főni a tésztát, és 7 perc alatt megfőzzük. Közben elkészítjük a krémet, amihez először felolvasztjuk a vajat egy lábasban, majd közepes lángon lepirítjuk benne a finomra aprított vöröshagymát. Mikor a hagyma megpuhult, megszórjuk a liszttel, elkeverjük, és folyamatos kevergetés mellett felöntjük a tejjel. (Használjunk habverőt, hogy csomómentesre tudjuk keverni.) Sózzuk, borsozzuk és várunk, míg kissé besűrűsödik.
Lereszeljük a sajtot, a háromnegyedét apránként hozzáadagoljuk a besameles alapunkhoz, és addig főzzük, míg az összes sajt felolvadt benne. Lehúzzuk a tűzről, belekanalazzuk a tonhalat és elkeverjük.
A kifőtt tésztát beleöntjük egy 24 x 30 cm-es tepsibe, nyakon öntjük a tonhalas besamellel, és mehet rá a zöldborsó, a fokhagymapor, a kukorica és az aprított petrezselyem is. Az egészet alaposan elkeverjük a tepsiben, hogy mindenhol érje a tésztát a szósz. Elegyengetjük, a tetejére szórjuk a maradék sajtot, majd 180 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt készre sütjük.
- Elkészítési idő: 25 perc
- Sütési idő: 30 perc
Ha tetszett a tonhalkrémes rakott tészta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!
Még több megúszós tészta:
Egylábasos mexikói csirkés tészta
Tojásos tészta csemegeuborkával