Vega
Hozzávalók
A tésztához
- 350 ml tej
- 1 tk kristálycukor
- 25 g friss élesztő
- 150 ml étolaj
- 500 g finomliszt
- 1 evőkanál só
A tetejére
- 1 ek nagy szemű só
- 1 ek szezámmag
- 1 ek egész mák
Sörkifli
Hozzávalók
A tésztához
- 350 ml tej
- 1 tk kristálycukor
- 25 g friss élesztő
- 150 ml étolaj
- 500 g finomliszt
- 1 evőkanál só
A tetejére
- 1 ek nagy szemű só
- 1 ek szezámmag
- 1 ek egész mák
A tésztához langyos tejben elkeverjük a cukrot és az élesztőt. Ha felfutott, az összes többi alapanyaggal együtt egy dagasztógépben kidolgozzuk 10 perc alatt a tésztát, és folpackkal lefóliázva 30 percet kelesztjük.
Ezután két részre szedjük a tésztát és bucit csinálunk belőlük. 5 perc pihentetés után lisztezett felületen 3-4 mm vastagságú kör alakra nyújtjuk őket. Mindegyik kört 12 cikkre vágjuk, és a szélesebb résznél kezdve felgöngyöljük őket, mint egy kiflit.
Zsírpapírral bélelt tepsikre sorakoztatjuk egymástól 3 cm-re. Lespricceljük vízzel a kifliket és megszórjuk sóval, szezámmaggal, valamint egész mákkal. (Egy kiflire csak egyfajta szórat menjen.) Használhatunk egyéb feltéteket is, például egész köménymagot, reszelt sajtot, aprított mogyorót, vagy amit csak szeretnénk.
A szórás után még 10 percet kelesztjük, végül pedig a 200 fokra előmelegített sütőbe toljuk őket 20 perce. Ha szép pirosra sültek, már pattanhatnak is az asztalra. 🙂
- Elkészítési idő: 15 perc
- Kelesztési idő: 40 perc
- Sütési idő: 20 perc
Ha tetszett a sörkifli receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!
Sörkorcsolyák, sós aprósütik? Ezeket is próbáld ki!
Sajtos pogácsa maradék édesburgonya-püréből