Hozzávalók
- 50 g zsírszalonna
- 500 g csirkefelsőcomb-filé
- 1 fej hagyma
- 4 - 5 gerezd fokhagyma
- só, bors
- ½ tk pirospaprika
- 350 g burgonya
- 150 ml sör
- 200 g zöldborsó
Hozzávalók
- 50 g zsírszalonna
- 500 g csirkefelsőcomb-filé
- 1 fej hagyma
- 4 - 5 gerezd fokhagyma
- só, bors
- ½ tk pirospaprika
- 350 g burgonya
- 150 ml sör
- 200 g zöldborsó
A zsírszalonnát apró kockákra vágjuk, majd kiolvasztjuk a zsírját, rádobjuk a felcsíkozott csirkecombot, az apróra vágott hagymát, fokhagymát, és magas hőfokon addig pirítjuk, amíg színt nem kaptak. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a pirospaprikával, majd rádobjuk a kb. 1,5 x 2 cm-esre vágott burgonyát, felöntjük a sörrel, és a negyedére forraljuk.
Jöhet rá a borsó és annyi víz, hogy éppen ellepje az ételt, vagy még talán egy kicsivel kevesebb is. Lefedjük, és addig forraljuk, amíg a folyadék szinte teljesen el nem tűnt és a burgonyánk megfőtt. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
Ha tetszett a sörös egyserpenyős csirkebrassói receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!