A fantasztikus desszertek támogatója a
Hozzávalók
A krémhez
- 150 ml habtejszín
- 300 g étcsoki
- 250 g mascarpone
- 250 g natúr krémsajt
- 100 g porcukor
- 1 tk vaníliakivonat
- 10 g zselatin
- 3 ek víz
A kekszréteghez
- 300 g kakaós, vaníliakrémmel töltött keksz
- 80 g olvasztott vaj
A díszítéshez
- 50 g étcsoki
A fantasztikus desszertek támogatója a
A fantasztikus desszertek támogatója a
Hozzávalók
A krémhez
- 150 ml habtejszín
- 300 g étcsoki
- 250 g mascarpone
- 250 g natúr krémsajt
- 100 g porcukor
- 1 tk vaníliakivonat
- 10 g zselatin
- 3 ek víz
A kekszréteghez
- 300 g kakaós, vaníliakrémmel töltött keksz
- 80 g olvasztott vaj
A díszítéshez
- 50 g étcsoki
A tortaforma alját és az oldalát is kibéleljük sütőpapírral.
A kekszet egy aprítógépben lezúzzuk, összekeverjük az olvasztott vajjal, és a tortaforma aljába nyomkodjuk. Berakjuk a fagyasztóba 15 percre, vagy a hűtőbe fél órára.
A krémhez egy lábasban felmelegítjük a tejszínt, nem kell, hogy forrjon, csak hogy meleg legyen. Elzárjuk és belerakjuk a feldarabolt csokit. Alaposan kihűtjük, majd egy habverővel kihabosítjuk egy kicsit.
Egy nagy keverőtálba rakjuk a mascarponét, a krémsajtot, a cukrot és a vaníliát, és egy habverővel fellazítjuk. Beleforgatjuk a csokis krémet. A zselatint elkeverjük a vízzel, felmelegítjük, és ezt is a csokis krémhez adjuk. Az egészet a kekszalapra öntjük, és hűtőben minimum egy órát hagyjuk állni. Ha összeállt, étcsokit reszelünk rá, és már ehetjük is.
Ha tetszett a sütés nélküli csokis cheescake receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!