Szilvás receptek

Szilváspolenta

Szilvás polenta

Hozzávalók
A sült polentához
200 g
vaj + a kenéshez
120 g
kristálycukor
1 mk
vaníliaaroma
3 db
tojás
1
citrom reszelt héja
40 ml
tej
150 g
kukoricadara
10 g
sütőpor
1 csipet
1 ek
finomliszt
A szilvaraguhoz
8 db
szilva
3 ek
kristálycukor
1 mk
őrölt fahéj

Elkészítés

A szilvás polenta elkészítése nem is lehetne egyszerűbb művelet! A vajat habosra keverjük a cukorral, majd mehet bele a vaníliaaroma, egyenként elkeverve a tojások, a citrom reszelt héja, a tej, a kukoricadara, a sütőpor és a só. Az egészet alaposan összekeverjük, és egy vajjal vékonyan kivajazott, majd kilisztezett tepsibe öntjük a masszát. A szilvákat kimagozzuk, félbevágjuk, összeforgatjuk a cukorral és a fahéjjal, és a süti tetejére  rakosgatjuk.

170 fokra előmelegített sütőbe toljuk 25-30 percre, majd megvárjuk, amíg langyosra hűl, ezután szeletelhetjük.

szilvas-polenta-1
Szilvás polenta (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 20 perc
  • Sütési idő: 25-30 perc

Az aranysárga kukoricadara nagymamáink egyik kedvenc alapanyaga volt, mára azonban mintha kicsit megkopott volna a fénye. Pedig isteni kajákat lehet belőle készíteni! Mi arra buzdítunk, hogy a krémes és sós ízvilágú polenta mellett desszert formájában is próbáljátok ki! A szilvás polenta után jöhetnek az alábbi frankó édességek is:

Grapefruitos polentatorta

Bustrengo, az olaszok kedvenc almás sütije

Vaníliás polentatorta

www.streetkitchen.hu

A Szilvás receptek támogatója:
Tartalom szponzorációs logó

Kukoricadarából általában sós ételek szoktak készülni, pedig nagyon finom és egyszerűen összedobható sütit is lehet belőle készíteni!

Hozzávalók

1 kb. 20 x 25 cm-es tepsihez
A sült polentához
200 g
vaj + a kenéshez
120 g
kristálycukor
1 mk
vaníliaaroma
3 db
tojás
1
citrom reszelt héja
40 ml
tej
150 g
kukoricadara
10 g
sütőpor
1 csipet
1 ek
finomliszt
A szilvaraguhoz
8 db
szilva
3 ek
kristálycukor
1 mk
őrölt fahéj

A szilvás polenta elkészítése nem is lehetne egyszerűbb művelet! A vajat habosra keverjük a cukorral, majd mehet bele a vaníliaaroma, egyenként elkeverve a tojások, a citrom reszelt héja, a tej, a kukoricadara, a sütőpor és a só. Az egészet alaposan összekeverjük, és egy vajjal vékonyan kivajazott, majd kilisztezett tepsibe öntjük a masszát. A szilvákat kimagozzuk, félbevágjuk, összeforgatjuk a cukorral és a fahéjjal, és a süti tetejére  rakosgatjuk.

170 fokra előmelegített sütőbe toljuk 25-30 percre, majd megvárjuk, amíg langyosra hűl, ezután szeletelhetjük.

szilvas-polenta-1
Szilvás polenta (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 20 perc
  • Sütési idő: 25-30 perc

Az aranysárga kukoricadara nagymamáink egyik kedvenc alapanyaga volt, mára azonban mintha kicsit megkopott volna a fénye. Pedig isteni kajákat lehet belőle készíteni! Mi arra buzdítunk, hogy a krémes és sós ízvilágú polenta mellett desszert formájában is próbáljátok ki! A szilvás polenta után jöhetnek az alábbi frankó édességek is:

Grapefruitos polentatorta

Bustrengo, az olaszok kedvenc almás sütije

Vaníliás polentatorta

Ha tetszett a Szilvás polenta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept