Hozzávalók
- 600 g alma (pucolt mennyiség)
- 120 g polenta (kukoricadara)
- 230 g liszt
- 1 tk sütőpor
- 100 g panko morzsa
- 1 csipet só
- 130 g cukor
- 20 g vaníliás cukor
- 50 g mazsola
- 30 g aszalt füge vagy datolya apróra vágva
- 50 g méz
- 3 db tojás
- 1 db tojássárgája
- 580 ml tej
- 70 ml olívaolaj
- 2 db citrom reszelt héja
- 1 db narancs reszelt héja
Hozzávalók
- 600 g alma (pucolt mennyiség)
- 120 g polenta (kukoricadara)
- 230 g liszt
- 1 tk sütőpor
- 100 g panko morzsa
- 1 csipet só
- 130 g cukor
- 20 g vaníliás cukor
- 50 g mazsola
- 30 g aszalt füge vagy datolya apróra vágva
- 50 g méz
- 3 db tojás
- 1 db tojássárgája
- 580 ml tej
- 70 ml olívaolaj
- 2 db citrom reszelt héja
- 1 db narancs reszelt héja
Az almás süti alapjaként, a polentát, lisztet, sütőport, panko morzsát, sót, cukrokat, mazsolát, fügét/datolyát összekeverjük egy tálban. Külön tálban a mézet, tojást, tejet, olajat és a citrusok reszelt héját. Összeöntjük a két keveréket, és csomómentesre keverjük. Sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük. Rászórjuk a közepes kockákra vágott almát.
180 fokra előmelegített sütőben fél órán át sütjük, majd lefedjük és további 10 perc alatt készre sütjük. Kockákra vágva tálaljuk.
Ha tetszett a bustrengo receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon! Osszátok meg velünk, hogyha elkészítitek ezt az almás süti receptet!