Hozzávalók
A tortához
- 150 g puha vaj
- 80 g porcukor
- 20 g bourbon vaníliás cukor
- 1 db vaníliarúd
- 3 db tojás
- 60 ml olívaolaj
- ½ db citrom héja
- 150 g kukoricadara
- 60 g liszt
- 1 nagy csipet só
- 2 tk sütőpor
A gyümölcsraguhoz
- 250 g fagyasztott erdei gyümölcs
- 2 ek porcukor
- pár csepp citromlé
Hozzávalók
A tortához
- 150 g puha vaj
- 80 g porcukor
- 20 g bourbon vaníliás cukor
- 1 db vaníliarúd
- 3 db tojás
- 60 ml olívaolaj
- ½ db citrom héja
- 150 g kukoricadara
- 60 g liszt
- 1 nagy csipet só
- 2 tk sütőpor
A gyümölcsraguhoz
- 250 g fagyasztott erdei gyümölcs
- 2 ek porcukor
- pár csepp citromlé
A vajat kihabosítjuk a kétfajta cukorral és a vanília kikapart magjaival, majd belekeverjük egyesével a tojásokat is. Hozzáadjuk az olívaolajat és a citromhéjat. Külön összekeverjük a száraz hozzávalókat, és ezt is beleforgatjuk a masszába. 170 fokra előmelegített sütőben kb. 35-45 percet sütjük. Ha nagyon pirulna a teteje, fedjük le, és tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e.
A raguhoz a hozzávalókat egy gyorsforralóban felmelegítjük, majd addig rotyogtatjuk, amíg picit be nem sűrűsödik. Ezzel locsoljuk meg a torta tetejét.
Ha tetszett a vaníliás polentatorta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!